banner78
banner25

Tır sürücülerine kumanya

Kapıkule’den çıkış yapabilmek için 26 kilometrelik kuyrukta 5 günden bu yana adeta mahsur kalan yüzlerce TIR sürücüsüne Edirne Belediyesi ve Kızılay tarafından içme suyu ve gıda yardımında bulunuldu. Belediye Başkanı Recep Gürkan Kapıkule yolunda dağıtıma katılırken, kumanya dağıtımı için Kızılay’a talimat veren Vali Dursun Ali Şahin, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da yardımların süreceğini belirtti.

Bulgaristan Kapitan Andreova Gümrük Kapısı'nda geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen rüşvet operasyonunun ardından az sayıda gümrük çalışanının, araç alımlarını yavaş yapmasından kaynaklandığı belirtilen kuyruklar bilindik görüntüleri de beraberinde getirdi. Hafta sonundan itibaren Kapıkule-Edirne yolunda oluşan ve 26 kilometreyi bulan TIR kuyruklarına Edirne Belediyesi ve Kızılay el atarak yardım yaptı.

Belediye Başkanlığı tarafından içinde 1 ekmek, salatalık, domates ve konserve olan 500 adet kumanya ve 500 adet içme suyu Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katılımıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nda geçiş için sıra bekleyen şoförlere dağıtıldı. Burada konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, Edirne'nin isminin TIR kuyrukları ve sel taşkınlarıyla anılmasından rahatsız olduğunu söyleyerek şöyle konuştu;

“Selin sorununu yavaş yavaş çözmeye başladık ama bu TIR kuyruklarını halâ çözemedik. Bir TIR parkı yapımı var o da yavaş devam ediyor. Fakat bu sefer çok daha kötü bir tablo var karşımızda. Bizim tespitlerimize göre yaklaşık 26 kilometrelik bir TIR kuyruğu var. Öte yandan buradaki koşullar belli, bu insanların, şoförlerin, ne tuvalet ihtiyaçları gideriliyor, ne barınma ihtiyaçları ne de gıda ihtiyaçları giderilebiliyor.”

İçlerinde Türk ve yabancı bulunan şoförlerin en azından asgari yaşam koşullarının sağlanması gerektiğinin altını çizen Gürkan; “Bizim Edirne Belediyesi olarak gümrüklerde yaşanan sorunlar için bir çözüm geliştirmemiz mümkün değil ama bugün 4-5 gündür bu kuyrukta çaresiz kalmış bu şoför arkadaşlara katkı olması için gıda ve içme suyu yardımında bulunmaya karar verdik. Umuyorum ki, bu TIR parkı bir önce biter, gümrükler arasındaki problemler bir an önce çözülür ve sorun ortadan kaldırılır” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan TIR şoförleri günlerdir sırada beklemekten oldukça şikayetçi olduklarını dile getirerek, Suriyeli vatandaşların kaçak olarak TIR dorselerine girdiğini ve bunun kendileri için büyük sorun oluşturduğunu kaydetti.

Başkan Gürkan ve Belediye çalışanları daha sonra teker teker TIR'ları gezerek kumanyaları dağıttı.

KIZILAY’DAN KUMANYA

TIR şoförlerine bir destek de Kızılay'dan geldi. Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla Kızılay'ın TIR sürücülerine su, ayran ve kumanya dağıtımına başlarken, Kızılay Edirne Şubesi tarafından yapılan açıklamada ekibin daha sonra Hamzabeyli sınır kapısına da geçerek kumanya dağıtımına devam edeceği belirtildi.

Vali Şahin de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bulgaristan gümrüğünde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sınır kapılarında uzun TIR kuyrukları oluştuğunu belirterek şunları söyledi;

“Gece gündüz sınırda kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri sıkıntı yaşamaya başladı ve en insani ihtiyaçlarını gideremez oldu. Bunun üzerine Kızılay marifeti ile Kapıkule ve Hamzabeyli güzergahında su, ayran ve kumanya dağıtımına başlayarak devletin yanlarında olduğunu hissettirdik. Çok olumlu tepkiler aldık, TIR sürücüleri çok memnun oldular ve teşekkür ettiler. Kapıkule sınır kapısı yanındaki TIR parkı faaliyete geçtiği zaman bu sıkıntılar sona erecek” dedi.

Vali Şahin, TIR sürücülerine yapılan kumanya dağıtımın yarında devam edeceğini, fırsat bulduğu takdirde kendisinde bizzat dağıtıma katılacağını sözlerine ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30