banner78
banner25

Tır parkına onay çıktı!

Kapıkule yolu üzerinde oluşan ve sürücülere zaman zaman zor anlar yaşatan tır kuyrukları artık tarih oluyor.

Uzun bir zamandan buyana yapılması gündemde olan ancak Belediye ile yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı bir türlü yapılamayan tır parkı, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimiyle artık sonlanıyor.

Kapıkule yolu üzerinde oluşan ve uzunluğu 20-25 km’ye kadar varan tır kuyrukları artık yol üzerinde oluşmayacak.Sürücülerin can ve mal güvenliğini zora sokmanın yanında,sırasını kaybetmemek için uykusuz kalan tır sürücülerinin tır parkı olmadığından dolayı oluşturduğu uzun tır kuyrukları artık son buluyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin konu hakkında yaptı açıklamada Kapıkule yolu üzerinde bulunan ve eski lojmanların bulunduğu 22 dönümlük arazi üzerine kurulması düşünülen tır parkının belediye ile ilgili yaşanan bazı pürüzlerde dolayı bugüne kadar yapılamadığını belirterek “belediye başkanımız ile görüştüm.Gerekli kolaylıkların sağlanacağı bilgisini aldım.Yaklaşık 3-4 aydır da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile Valilik olarak görüşüyoruz.Az öncede Genel Müdür Yusuf Erdal Kayapınar ile görüştüm ve müjdeyi aldım.Tır parkı projesi bugün onaylandı”dedi.

Vali Şahin tır parkının bugüne kadar yapılmamasının yanlış olduğuna dikkat çekerek “orada tır kuyruğunda sürücüler bekliyordu.Yorgun olanlar var,hasta olanlar var.Diğer araç sürücüleri içinde tehlike arz ediyordu.Böylelikle bu sorunda çözülmüş oldu”dedi.

Tır parkının yapılması ile tır sürücülerinin yol güzergahında beklemelerinin önüne geçilerek,sürücülerin daha güvenli bir bölgede ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alanda beklemeleri  ve sıra kaybı olmaksızın yollarına deva etmeleri planlanıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30