banner137
banner25

Tır kuyruğu 15 km!
Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule’de tır kuyruğu 15 kim ye ulaştı.
Bulgaristan tarafında bulunan gümrük sahası Kapitan Andreova’da ki inşaat çalışmasından dolayı tır araçlarının geçişinin yapıldığı kantarların sayısının 2’ye düşmesi Bulgaristan tarafının alım kapasitesini yüzde 50’ye düşürdü.Yurt dışına ihracatta en önemli sınır kapılarımızdan olan Kapıkule gümrük sahasında yaşanan tır kuyruklarının aksine bu defa tır kuyruğu Bulgaristan tarafından ki inşaat çalışmalarından kaynaklandı.Hafta sonları kuyrukların zaman zaman 8-10 km yi bulduğu Kapıkule sınır kapısında Bulgaristan’da ki  inşaat çalışmalarının da eklenmesi ile bu sayı 15 km yi buldu.Tır sürücüleri yükledikleri mallarını teslim edebilmek için hafta başı yurt dışında malı teslim edecekleri yerde olmayı planlarken 24 saati aşan bekleme süresinden dolayı bekleme sürelerinin uzamasından dolayı endişe ediyorlar.
Bulgar makamları ile Türk makamlarının yaptığı görüşmede alımların normal seyrinde devam ettiği ancak kantar sayısının 1’e düşmesinden dolayı sıkıntılar yaşandığı ve bu sıkıntının yılbaşına kadar sürebileceğinin belirtildiği ifade ediliyor.
Tır sürücüleri ise kendilerine bekleme konusunda aydınlatıcı bir bilgi verilmediğinden dolayı yakınırken 24 saati aşan bekleme sürelerinde ihtiyaçlarını araçlarında olan malzeme ile yada ticari taksilere verdikleri para ile karşılamaya çalıştıklarını belirttiler.
Hafta sonu tır kuyruğunun artacağı ve 20 km yi bulacağı, sürücülerin bekleme süresinin ise 48 saate kadar çıkabileceği ifade edilirken sadece soğuk hava depolu araçların giriş ve çıkışına öncelik tanındığı belirtiliyor.
Gümrük yetkilileri tır kuyruklarının artmaması için diğer sınır kapılarımızdan Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarına yönlendirme yapıldığını belirttiler.
Öte yandan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre ise 20 Kasım 2012 Salı günü saat 23:00 ila 21 Kasım 2012 Çarşamba günü saat 06:00 arasında Bölge Müdürlüğüne bağlı olan tüm sınır kapılarında (Kapıkule,Hamzabeyli,İpsala,Uzunköprü,Dereköy ve Pazarkule) yolcu ve araç giriş çıkışının bilgisayar alt yapısında yapılacak bakımdan dolayı yapılamayacağı belirtildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30