banner137
banner25

Terminal mağdurları yetkililere seslendi!
Edirne Belediyesi tarafından yapılan otogar kira ihalesi sonrasında baş gösteren sıkıntılı süreç işletmeci ve kiracıları zora sokuyor.
22.11.2012 tarihinde yapılan ihale ile otogarın işletmesini alan Volkan Metro Turizm Nakliyat ve Tic.Ltd.Şti.kiracı konumunda bulunan firmaların tek tek yazıhanelerini boşlatmalarını istemesi ve bu istemini yasal süreçten önce yürürlüğe sokması Çağlar Turizm,Nilüfer Turizm, İstanbul seyahat, Aktur Turizm adına Recep Çağlar’ı Edirne Birlik Turizm, Truva Turizm ve Kontur turizm adına da Ömer Erakman’ı açıklama yapmaya itti.Düzenledikleri basın toplantısı ile kendilerinden önce vatandaşın bu sistem sayesinde mağdur edildiğini söyleyen işletmeci Ömer Erakman yapılan uygulamanın ihale şartnamesine aykırı olduğun belirterek ihale şartnamesinde Bilet Satış Yazıhaneleri ve eklentileri bölümünün 4.1 maddesinde “Kiracı bilet satış yazıhanelerini Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında Uluslararası ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan ve yetki belgesi sahibi alt kiracılara kiralayacaktır” denmekte ayrıca T2 belge sahibi kiracı aynı zamanda F1, F2, D1, D3 belge sahibi ise Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 32 maddesi hükümleri uygulanır. Bu da otogarın ancak % 20’sini kullanabilir anlamına gelmektedir. Bu da ihale şartnamesine uyulmadığını göstermektedir”dedi.
Otogarda tekelleşme olduğuna ve yapılan bu uygulama ile bunun önüne geçilemeyeceğini belirten Erakman “Bu durumdaki otogarların tekel şartlarını önlemek için de Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 62 maddesi “Yolcu terminallerinde yer bulunmaması veya terminal işletmecileri tarafından yer tahsil edilememesinin/edilmemesinin belgelenmesi halinde bu yönetmeliğin 61 maddesi hükümleri uygulanır” denmektedir. Söz konusu Yönetmeliğin 61. Maddesinde “Yolcu terminalinin bulunmadığı yerleşim birimlerinde, tarifeli yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere ilgili mahalli makamlarca yolcuların asgari ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki şartları haiz bir yer tahsis edilir veya belirlenir. Tahsis edilen veya belirlenen bu yerle ilgili mülki veya mahalli makamlarca düzenlenen resmi belgenin tarifeli yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahibi/sahipleri tarafından Bakanlığa verilmesi halinde bu yerler ara durak veya kalkış veya varış noktası olarak kullanılabilir” denmektedir diyerek Belediye ve Valiliğe yer gösterilmesi için yazı yazdıklarını ancak yazılarına bugüne kadar cevap alamadıklarını ve sorumlu ve muhatap bulamadıkları için vatandaşların ve çok sayıda çalışan işçilerinin mağdur edildiğini söylediler.

Recep Zıpkınkurt ise yaptığı açıklamada Altunhan ile yıllar öncesinde bir ortaklık yaptıkların ve bu ortaklığın cezasını çektiklerini ve bu cezayı bir daha çekmemek için birlikte iş yapma taraftarı olmadıklarını belirtti. Zıpkınkurt konuşmasında “Mustafa Altunhan basın toplantısında doğruları anlatmadığı gibi kamuoyu ve basınımızı yanıltıcı bilgiler vererek kendi ayıbını örtmeye çalışmaktadır. Şöyle ki ; Mustafa Altunhan Otogarı ortak alacağımızı ifade etmektedir.Oysa ki biz kendisi ile 2000 yılında bir ortaklık yaptık. Cezasını da çektik. Aynı hatayı ikinci defa tekrarlamayız. Kaldı ki halen Mustafa Altunhan ile devam eden 5 adet davam vardır”dedi.
3 Mayıs akşamına kadar verilen biletli yolcuların taşınma süresinin anlaşılamaz bir nedenle 27 Nisana çekildiğini ve yolcuların mağdur edildiğini belirten Zıpkınkurt Altunhan ile bir ortaklık yapılsaydı ihaleye beraber girseydiniz sorusuna ise “bırakın ortak iş yapmayı şu an aynı masada oturup yemek bile yemem:O zihniyette biri ile ortaklık yapmam söz konusu değildir.Yaptığımızda başımıza gelenleri az önce anlattım”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30