banner137
banner25

Tayakadın merasına 55 ton gübreleme yapıldı!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, merkeze bağlı Tayakadın köyünde mera ıslahı çalışmalarına katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı projeleri kapsamında Edirne’deki meraların iyileştirilmesi çalışmalarına katılan Vali Şahin bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı,Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ve çok sayıda köyü ile beraber katıldı.

İlk olarak köy merkezinde Vali Dursun Ali Şahin’i karşılayan Tayakadın köylüleri bir süreliğine sohbet etmek için köy kahvesinde oturdular.Burada bir süre köylülerle sohbet eden Vali Şahin ve beraberindekiler daha sonra köye ait olan ve yaklaşık 55 ton gübrelemenin yapılacağı alana geçtiler.

Mera ıslahı ve amenajman projesinin uygulanacağı alanda bir traktöre binerek gübreleme çalışmasına katılan Vali Şahin daha sonra gazetecilere konu hakkında bilgi verdi.

Tayakadın köyünün mera anlamında zengin bir köy olduğuna değinen Vali Şahin “toplam 6 bin 900 kilometrekare alanın 14/1'i merayla kaplı. Meralarımızın ıslahı yönünde çalışmalarımız devam ediyor. 108 bin dönümün ıslah çalışmaları yapılmıştır. Tayakadın köyümüzde mera ıslahı ve amenajman projeleri geçen sene başlamıştı. Bu sene de devam ettiriyoruz. Geçen sene meraların 70 ton kadar gübrelendirilmesi sağlandı. Bu sene de sanıyorum 55 ton kadar gübreleme yapılacaktır”dedi.

Çok sayıda köylünün traktörleri ile katıldığı gübreleme işinde çalışmalar devam ederken Tayakadın köylüleri mera alanında hazırladıkları sofra ile gelen konuklara etli pilav ve ayran ikramında bulundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30