banner78
banner25

Tavanın başına geçip ciğer pişirdiler!

30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları sonrasında öğlen yemeği yiyecek olan Edirne il protokolü,yemek molasını Edirne ciğeri vererek gerçekleştirdi.

Meşhur Edirne ciğerini yemek için Alipaşa ortakapı caddesinde bulunan ciğerciler tarafından davet edilen il protokolü yemeğin yeneceği iş yerlerinin önüne geldiğinde ilginç bir sürprizle karşılaştılar.Edirne Ciğercisi Kemal İmrak ve oğlu Uğurcan İmrak tarafından çalışan personele günün anlam ve önemine yakışır şekilde özel gömlek diktirildiğini ve üzerlerine giydiğini fark eden Vali Şahin ve Başkan Gürkan iş yeri sahibini ve çalışanları tebrik ederek kızgın yağda kaynayan tavanın başına kendileri geçti ve kendi yiyecekleri ciğerleri kendileri pişirdiler.

Daha önce hayatında hiç ciğer yemediğini ancak Edirne’de göreve başlaması ile ciğer yediğini ve ilk defada pişirmek için ocağın başına geçtiğini belirten Vali Şahin “ben pişirmekten anlamam ben ancak yerim”diyerek kıyafet konusunda yorum yapılmasının istenmesi üzerine “bu şekilde Türk bayrağın kullanılması kanun ve tüzüğe aykırı.Ancak bugüne özel arkadaşlar bir çalışma yapmışlar, kutluyorum”dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise eline aldığı maşayı dikkatli bir şekilde karıştırarak “uzak durmakta fayda var.Tavadan yağ sıçrayabilir.Nede olsa tecrübemiz var”şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Uğurcan İmrak ise hafta sonu olması nedeniyle yoğunluk yaşandığını İstanbul başta olmak üzere komşu illerden ve Bulgaristan ile Yunanistan’dan çok sayıda müşteri geldiğini belirterek “bugün özel ve anlamlı bir gün.Bu özel ve anlamlı günde bizde bize bağımsızlığımızı sağlayan ve yaşatan büyük insan ve onun silah arkadaşlarının anısına böyle bir çalışma yapalım dedik.Bundan böyle özel ve anlamlı günlerde kıyafetlerimizi  bu şekilde seçerek hizmet edeceğiz”dedi.
Vali Şahi ve beraberindekiler daha sonra diğer esnafı ziyaret ederek gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ettiler.
 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30