banner78
banner25

Taşçıoğlu “ezan sesi davettir”
Edirne İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu “güzel okunan ezan cemaatin namaza olan ilgisini arttırır ve namaza yapılan davettir”dedi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrasında özellikle Edirne merkezde bulunan ve vitrin sayılan camilerdeki din görevlilerinin eğitim ve bilgilerinin arttırılması amacıyla İl Müftülüğü bünyesinde çalışma başlattıklarını belirten Müftü Taşçıoğlu yayımlanan genelge ile merkezi ezan sisteminden yavaş yavaş çıkılmaya başlandığını ve Edirne İl Müftülüğü olarak buna hazırlıklı olduklarını kaydetti.Taşçıoğlu yaptığı açıklamada 20 camiden ezan okunmaya başlandığını ve ezanın, merkezi sistem yerine müezzinler tarafından okunmaya başlandığını keydetti.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Edirne Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de merkezi ezan sistemi uygulamasının yavaş yavaş kaldırıldığını belirtti. 2010 yılı sonunda Edirne’deki müezzinleri hizmet içi eğitime aldıklarını ve bu eğitimler sonucu 17 müezzinin 5 farklı makamdan ezan okuyabildiğini keşfettiklerini belirten Taşcıoğlu, 17 müezzinin görevli olduğu camilerde ezanı kendi okuduğunu kaydetti.
Uygulamanın yavaş yavaş tüm camilere yayılacağını belirten Taşcıoğlu, “Edirne genelinde din hizmetleri kadrosunda görevli 418 personelden 222’sini hizmet içi eğitime aldık. Artık tüm camilerimizden merkezi ezan sistemi yerine canlı ezan okunacak. Ezan davettir. Bu yüzden de davetin en güzel şekilde yapılması lazım” dedi.
Vaazlarında önceleri merkezi sistem ile cemaate okunduğunu belirten Taşçıoğlu artık yüz yüze vaaz verileceğini ve bu sayede cemaat ile müezzinin göz göze temasının sağlanacağını belirtti.Hazırlanan hutbelerinde oluşturulan komisyon tarafından belirlendiğini hatırlatan Müftü Taşçıoğlu “heyet tarafından bir konu belirlenir.Belirlenen konu tarafımızdan incelenir ve daha sonra Diyanet İşlerimize gönderilir.Orada da redakte edildikten sonra bize geri gelir ve okunmasını onaylarız”dedi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30