banner137
banner25

Taşçı “bir minder eksikti”
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin efsane Başpehlivanı Ahmet Taşçı bu yıl 651 ncisi Yapılan Yağlı güreşlere ilişkin yaptığı açıklamada yapılan güreşlerin kendisini ve seyirciyi tatmin etmediğini belirterek “bir minder eksikti.Oda olsaydı tam olurdu”dedi.
Üç yıl üst üste aldığı güreş finalleri ile yağlı güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başaran 9 yıllık efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı son zamanlarda yağlı güreşin iyiye gitmediğini belirterek duyduğu sıkıntıyı dile getirdi.
Edirne Belediyesi ev sahipliğinde yapılan yağlı güreşlerin artık belediye bütçesini aşan bir boyutta olduğunu ve Bakanlıkların bu konuda destek vermesi gerektiğini hatırlatan Taşçı “hükümet bu konuda gerekeni yapmalı.Yağlı güreş bir gelir kapısı olarak görülmemeli.Devlet eli ile yapılacak ve desteklenecek olan Kırkpınar daha görkemli olur.Kırkpınar panayır havasından kurtulamıyor ve kurtarılması içinde hiç kimse üzerine düşeni yapmıyor”dedi.
Güreşlerin bir curcuna içerisinde geçtiğini söyleyen Taşçı “Çok disiplinsiz, neyin ne olduğu belli olmayan,kuralsız bir güreş izliyoruz.Böyle devam ederse Ata sporumuz bitmez.Ben buna inanmıyorum ama,seyircisi kalmayacak.Seyirci güreşe küstü,küstürdüler.Daha önceki yıllara oranla seyirci yarı yarıya azdı. Çünkü yağlı güreş seyircisi puanlama diye bir şey duymak istemiyor.Bunu Türkiye genelinde gezerken güreşlerde bana iletildi.Yeter artık sen bu işe bir el at diyen bir çok kişi var.Bunu Devlet büyüklerimiz duysun.Ata sporunu destekleyen bu insanların 650 yıldır süre gelen o insanımızın istediği yağlı güreşin kuralları ile oynanması ve devam etmesi”diyerek en kısa süre için sağlığı el verirse tekrar sahalara dönmek istediğini belirten efsane pehlivan Ahmet Taşçı “tek bir amacım var.Oda sahalara dönmek. Sarayiçi’nde sahalara geri dönerek Kel Aliço’nun rekorunu kırmak istiyorum”dedi.
Saha içinde eski havanın esmediğini belirten Taşçı “sahada artık görev adamı yok.Yağcı bile pehlivanın gözü,kulağı her şeyidir.Eskiden yağcı güreşen pehlivanın üzerinde yağın azaldığı görünce pahlivanın yanına koşar ve yağ takiviyesi yaparak güreşin adabına uygun yapılmasını sağlardı.Şimdi ise sahada böyle bir yağcı yok.Hepsi kenarda oturuyor ve görev verilirse sahaya koşuyorlar”diyerek Edirneli çelik ailesinden Sedat Çelik ve babalarının yağcılık konusunda işin ehli olduğunu Kırkpınar tarihinin en önemli yağcılarından olduklarını söyledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30