banner137
banner25

Tarlalar balıklı göle döndü!

Kış ayında yaşanan nehir taşkınlarından etkilenen çok sayıda tarım arazisi ekilemez hale gelip sular altında kalırken,suların yavaş yavaş çekilmesi ile tarım alanları adeta balıkların yaşam savaşı verdiği alanlar haline geldi.

Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesinde yaşanan artış, en çok nehir kenarlarında bulunan ekili tarım alanlarını etkiledi.Taşkın sahsı içinde bulunan tarım alanlarından suların yavaş yavaş çekilmesi ile oluşan su birikintileri içinde yaşam savaşı veren çok sayıda balık kurtarılmayı beklerken,bazı vatandaşların balıkları kurtarmaya çalıştığı ve nehre geri attığı görüldü.

Meriç nehri kenarında bulunan bir işletmede yöneticilik yapan işletmecisi Ahmet Yılmaz yaşanan nehir taşkınlarından kum ocaklarının etkilendiğini ve suların çekilmesi ile işletmenin tekrar faaliyete geçtiğini belirterek etrafta bulunan su birikintileri içinde her gün binlerce balığı kurtararak nehre geri salıyor.

Yılmaz yaptığı açıklamada işlerin durgun olmasından dolayı çalışan bazı arkadaşları görevlendirdikleri belirterek “her gün yüzlerce balığı tutarak nehre tekrar kavuşturuyoruz. Biz kendimiz şu ana kadar 5-6 bin balığı nehre geri bıraktık.Gönüllü olarak tespit edilecek arkadaşlarla burada ki balıklar kurtarılarak yaşama geri döndürülebilir.Balıkların şu anda yumurtlama dönemi ve bu balıklar kurtarılmalı”dedi.




 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30