banner137
banner25

Tarla başkanın olunca!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Meriç nehri kenarındaki arsalarını ikiledi.Tarla vasfında bulunan ve tapuda 363 parsel olarak görünen 1540 m2 büyüklüğündeki arsayı Şubat ayında satın aldığı bilinen Hamdi Sedefçi’nin tarlasına özel hizmet yaptırması eleştiri konusu oldu.Mevcut arsasının 250 metre yukarısında bulunan ve nehre sıfır konumdaki tarlasını özel olarak tesviye ettiren Sedefçi’nin kıyı kenar kanunu da hiçe sayarak nehri doldurttuğu görüldü.Nehir taşkınlarında suyun yarattığı erozyondan dolayı toprak kaymasının önüne geçmek adına Belediye ye ait araçlar ile nehrin kıyısını moloz yığınları ile doldurttuğu görülen Sedefçi’nin bu işlemi nasıl yaptığı ve kimden izin aldığı ise merak konusu.
Kirişhane mevkii olarak bilinen alanda Bülbül adası karşısında bulunan tarlanın sürülmüş ve gübreletilmiş olması ise tarlada üretime yönelik bir faaliyet yapılacağını düşündürürken büyük molozların kıyıya yığılarak nehre dolgu yapılması ilerleyen günlerde zemine ağır yükün bindirilebileceğini akıllara getirdi.Mahmuz adı verilen ve gelen suyun akıntı hızından dolayı tarlanın suya kaymasını engelleyen işlemin kişisel imkanlarla kolay yapılamayacağını belirten çevre arsa sahipleri gece gündüz demeden belediyeye ait araçların yanı sıra özel şirket araçlarının da taş yığımı yaptığını, büyük iş makineleri ile tesviyesinin yapıldığını ifade ettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can biçici 12 yıl önce

gene o bölgede bulunan dsi ölçüm istasyonunun bitişiğindeki nehir kıyısındaki küçük arsa da çitle çevrildi. yakında vatandaşın nehir kenarlarında balık avlanması piknik yapması engellenirse şaşmamak gerek.

banner30