banner137
banner25

Tarihi eserleri müzeye bağışladı!

Edirne'de 30 yıldır hafriyat işi yapan Kerim Bulut isimli şahıs bugüne kadar hafriyat kazısından çıkan tüm parçaları Edirne Müzesine bağışladı.

Kentin en eski hafriyatçılarından olan ve bugüne kadar tarihi kentin değişik noktalarında gerek resmi gerekse özel şahısların inşaat ve hafriyat işlerini yapan Kerim Bulut isimli müteahhit,tüm tarihi buluntuları Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in isteği üzerine müzeye bağışladı.

Kendisine ait şantiye alanında bugüne kadar bulduğu birçok Osmanlı dönemine ait buluntuyu kendi imkanları ile süs olarak sergileyen ve Vali Şahin’in tesadüf eseri geçtiği esnada gördüğü eserleri müzeye bağışlaması talebine evet diyen Müteahhit Bulut Osmanlı'nın 1700'lü yıllarında kullandığı silah, tuvalet taşları,kuyu bilezikleri, yağdanlık, testi, tabak ve çanaklardan oluşan buluntuları Müze müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Vali Şahin bu tür insanların duyarlı insanlar olduğunu belirterek birçok kişinin böyle eşyaları bulduğunu ve gelişi güzel kullandığını yada sattığını belirterek “Kendisine teşekkür ediyorum. Herkesi tarihi eserleri hem koruma hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya bekliyorum. Müzeye gönderirseniz binlerce kişi görür, size rahmet okur, kaçak yollarla satmaya kalkarsan başına bela alırsın. Devlet zaten değerli belirli bölümünü kendisine ödeme yapıyor. dedi.Bulut da, 30 yıldır hafriyat kazılarında biriktirdiği buluntuları bağışladığı için gururlu olduğunu ifade etti.

Şantiye sahibi Kerim Bulut ise buluntuları değişik noktalarda yapılan kazılarda bulduklarını özellikle Meriç nehrinde kum temizliği yapıldığı esnada silah ve benzeri eşyaları bulduklarını ve koruma altına aldıklarını kaydetti.Vali Şahin’in dolaştığı bir esnada buluntuları gördüğünü ve kendisine bağış yapması konusunda ricada bulunduğunu belirten Bulut “30 yıldır yaptığımız hafriyat işlerinde toprak içinden çıkardığımız malzemeler bunlar”şeklinde konuştu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30