banner137
banner25

Tacirler yine kandırdı!

Ülkelerindeki savaş nedeniyle yeni bir umut için Avrupa’ya gözünü diken ve bu uğurda canını kaybeden mültecilerin dramı bitmek bilmiyor.

Yasa dışı yollardan Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gitmek için insan tacirleri ile belirli ücretler karşılığında anlaşan çok sayıda mültecinin hayali ya sınırda bitiyor yada ölümle sonuçlanıyor.Avrupa’ya daha önceden kara sınırların tercih ederek geçmek isteyen ancak alınan önlemler sonrasında deniz yolu ile Ege denizi veya Saros körfezi üzerinden Yunanistan’a geçmek isteyen mültecilerin dramı ne yazık ki Avrupa’ya geçmeden sonlanıyor.

Sabah saatlerinde Edirne-Kapıkule yolu üzerinde devriye görevi yapan ekip otosu tarafından fark edilen 20 Afgan uyruklu mülteci polisi görünce kaçmak yerine adeta polise sığındı.Polis ekip otosunu gördükten sonra sakin bir şekilde polisin talimatlarını yerine getiren mülteciler yapılan ilk sorgularında Afganistan uyruklu olduklarını ve Yunanistan’a geçmek üzere anlaştıkları kişiler tarafından kandırıldıklarını söylediler.

Yaşadıkları durumu Türkçe olarak anlatan 23 yaşındaki Abdul Elmahri anlaştıkları kişilerle Çanakkale yakınlarından üç gün önce bota bindirildiklerini ancak kendilerini insan tacirlerinin paralarını tamamını aldıktan sonra denizin ortasında ölüme terk ettiklerini anlattı.

Denizin ortasında akıntının etkisi ile karaya vuran mülteciler daha sonra Yunanistan sınırına yakın noktalara gelebilmek için sora sora çeşitli ulaşım araçları ile 200 km yolu geldikten sonra Edirne’ye ulaştılar.Havanın kararması ile önce Bulgaristan sınırına,başarılı olamayınca Yunanistan sınırına yönelen Afgan uyruklu 20 kişi polis devriyesine takılınca adeta yakalandıklarına sevinerek yaşadıkları süreci anlattılar.

Üzerlerinde pasaport olmayan 20 Afgan uyruklu genç alınan ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Göç İdaresi Başkanlığının Geri Gönderme Merkezine götürülerek iade işlemleri tamamlanana kadar misafir edildiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30