banner78
banner25

Tabyalar karıştı!

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ağaç dikme etkinliğinde organizasyon aksaklığı yaşandı.Edirne Ticaret Borsası İlköğretim okulu öğrencilerinin ağaç dikme hevesi belediyenin hatası yüzünden gerçekleşmedi.
Edinilen bilgiye göre tabyalar mevkiinde orman haftası etkinlikleri kapmasında ağaç dikme etkinliği gerçekleştiren belediye yetkilileri öğrencilerin katılımı için yakın olan bölge ilköğretim okulu öğrencilerini seçti.

Yıldırım semtinde bulunan Ticaret Borsası ilköğretim okulu öğrencilerinin saatler öncesinde doldurduğu Hıdırlık tabyaya gazeteciler ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’da geldi.Tanrıkulu geldiği mekanda belediye görevlilerinin göremeyince durumu telefonla öğrenerek nerede olduklarını sordu ve Yıldız Tabyalarında oldukları cevabını aldı.Tabyaların karıştığının anlaşılması üzerine hevesleri içinde kalan minik öğrencilere Tanrıkulu başka bir etkinlikte ağaç dikme sözü vererek rotasını Şükrüpaşa mahallesi suni gölet yan tarafında bulunan Yıldız Tabyalarına çevirdi.
Tabyalara gelindiğinde öğrencilerin olmadığını gören belediye yetkilileri etkinliği izlemeye gelen gazetecilere “bu ağaçları da siz ekin burası da sizin adınıza bir orman olsun” şeklinden espriler yaptılar.
Kısa süre içinde yakında bulunan 75 nci Yıl İlköğretim okulundan çağırılan öğrencilere 40 adet çam fidanı ile beraber 40 adette menekşe diktirilerek karışıklığa yol açan ancak sonrasında tatlıya bağlanan etkinlik yaptırılmış oldu.
Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu burada yaptığı açıklamada yaşadığımız kentin yeşil alanlarının bol olması gerektiği mesajını vererek “bir aracın egzoz gazını altı adet ağaç temizleyebiliyor. Buda demek oluyor ki araç sahipleri altı ağaç, büyük araç sahipleri ise 12 adet ağaç dikmek zorunda”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30