banner78
banner25

Su kesintilerine GPRS çözümü

Edirne Belediyesi, su depoları, derin su kuyuları ve terfi pompalarında GPRS HABERLEŞME ve KONTROL SİSTEMİ uygulamasına başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı, mevcut şehir ana su depolarının ve su pompalarının kontrolünü daha düzenli şekilde gerçekleştirmek ve su arızalarını en aza indirmek amacıyla, su depoları, derin su kuyuları ve terfi pompalarında GPRS HABERLEŞME ve KONTROL SİSTEMİ uygulamasına başladı. Bu uygulama ile, su depoları, derin su kuyuları ve terfi pompalarına yeni kurulan GPRS haberleşme ve kontrol sistemi sayesinde her pompaya takılan koruma rölesi sayesinde pompa tehlikeli durumlarda kendini korumaya alacak; oluşabilecek arıza, yeni sistem sayesinde yetkili personele mail ve SMS olarak anında bildirilerek, personelin erken önlem alması sağlanacağı bildirildi.

Edirne Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu uygulama sayesinde ayrıca, pompaların ve su depolarının her verisi kayıt altına alınarak, su depolarının anlık kontrolü sağlanarak, seviye düşüklüğü ve seviye yüksekliği mail ve SMS olarak yetkili personele bildirilerek, depoların savak yapıp suyun boşa gitmesi, boşa giden suyu basan pompaların tüketmiş olduğu enerjiyi ve su depolarını dolaşırken araçların tükettiği akaryakıttan tasarruf etmiş olunacağı ve bunun yanında ana su depolarının boşalmalarının ve taşmalarının önüne geçilerek su arızaları en aza indirilecek ve vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmiş olunacağı ifade edildi.

Açıklamada, GPRS HABERLEŞME ve KONTROL SİSTEMİ uygulamasından önce, mevcut şehir ana su depolarını ve su pompalarının kontrolü, su depoları ve su pompaları birbirinden uzak mesafede olduğu için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne ait araç ile günde iki kez yapılıyor, gece savak yapan depo, boş konuma gecen su depolarının ve arıza yapan su pompalarının kontrolü çok geç sağlanıyor arıza yapan pompalar zamanında tespit edilemiyor ve vatandaşların ciddi su sıkıntısı çektiği ifade edilerek; bu sistem sayesinde vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30