banner78
banner25

Şovunu yaptı!
Edirne Belediyesi tarafından bir süre önce yapılan Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin önündeki yaya kaldırımları Başkan Hamdi Sedefçi’nin talimatıyla bugün yerinden söktürüldü.
Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alınmadığı gerekçesi ile yaptırıldıktan sonra başta Trakya Üniversitesi Rektörü tarafından da eleştiri konusu olan yaya kaldırımları dünkü basın toplantısında başkan Sedefçi tarafından dile getirilmiş ve “yaptığım gibi yıkarım” diyerek bugün Fen İşleri Müdürlüğü işçileri tarafından kaldırımlar iş makineleri ile söküldü.
Yenimaret Mahallesi'nde bulunan 2004 Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü sahibi Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin önündeki caddeye, Ekim ayında Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle kaldırım yapılmıştı.200 bin TL ihale bedelli yaya kaldırımlarının kot farkından dolayı tarihi dokuya zarar verdiği ve Külliye duvarlarını kaldırım seviyesine kadar indiğini belirten Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yaya kaldırımlarının sökülmesini istedi.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi düzenlediği basın toplantısında kurulun kararını beklemelerinin iş ve zaman kaybına yol açtığını ifade ederek işe başladıklarını ancak kuruldan çıkan karar sonrası kaldırımların sökülmesinin istendiğini belirterek “ben yaptım ben yıkarım”diyerek bugün kaldırımların söküm işlemini yaptırdı.
Meraklı bakışlarla yıkımı seyreden vatandaşlar yapılan işi tasdik ederek “her geçen gün yapılan işlemlerden dolayı duvarlar iyice altta kaldı.İzin alınmadan yapılmış olması doğru değil.Ancak harcanan paraya ve emeğe yazık”diyerek söküm işleminin anlamsız olduğunu fakat verdiği kararın doğru ve yerinde olduğunu ifade ettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30