banner78
banner25

Sorumsuzluğun sorumlusu kim?
2005 yılı Haziran ayında onarımına başlanan Tunca Köprüsünün altında bulunan nehir yatağının kötü durumu görenlerin eleştirilerinden nasibini alıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü ile Edirne Valiliği arasında imzalanan protokol gereğince ihale edilerek kontrollük hizmetleri Karayolları 1.Bölge Müdürlüğünce yürütülen tarihi taş köprülerin onarımında yaşanan aksaklıklar ve onarım sonrasında yaşanan sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor.
Yapılan ihale sonrasında ilgili müteahhit firmaya verilen köprü onarım işinin yaklaşık 3 yıl sürmesi ve sonrasında bir çok sorunu beraberinde getirmesi yapılan onarımın başta savma yapıldığını açıkça gösterirken yetkililerinde konuya ilgisiz kalması bugün ortaya çıkan manzarayı açıkça gösteriyor.
Asıl adı Defterdar Ekmekçizade Ahmet Paşa köprüsü olan Tunca köprüsünün görsel güzelliğine gölge düşüren ve onarım sırasında köprüye alttan müdahale için nehir yatağının akış yönünü değiştirerek oluşturulan dolgu malzemesinin alınmaması yatağın kirli ve düzensiz görünmesine neden oluyor.
Çok sayıda turistin uğrak yeri olan ve fotoğraf karelerine yansıyan bu çirkin görüntü özellikle nehir kenarında bulunan işletmeciler başta olmak üzere kentin sakinlerini de rahatsız ediyor.Adeta çöplük ve bataklık görüntüsünü andıran ve suyun debisinin düşmesi ile daha da çok ortaya çıkan yığınların temizlenmemesi tarihe yapılan saygısızlığı bir kez daha gözler önüne seriyor.
Vatandaşlar köprü onarımı sırasında yaratılan ve nehrin akışını yavaşlatan bu yığınların bir an önce buradan kaldırılması için yetkililerin gerekeni yapmasını istiyorlar.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30