banner137
banner25

Sonunda aydınlatılacak!

Tunca ve Meriç nehirleri üzerinde bulunan ve 11 yıldır karanlıkta bulunan tarihi taş köprülerin aydınlatılmasında sona gelindi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca köprüsünün aydınlatma projesinin kuruldan geçtiğini Meriç köprüsü projesinde ise sona gelindiğini söyledi.

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yaklaşık 11 yıldır uygun projenin sunulamaması nedeniyle köprülerin gece karanlıkta kaldığını ifade eden Vali Şahin, "Edirne'ye gelişimde kendime hedef olarak konular seçtim. Bu hedeflerin arasında tarihi taş köprüleri aydınlatmak da vardı. Araştırmasını yaptım. Koruma Bölge Kurulunda 11 yıla yakındır bu konunun tartışıldığını ancak bir sonuca erişilemediğini öğrendim, şaşırdım, üzüldüm. Belli ki uygun proje sunulmamış. Bir işin üzerinde hassasiyetle varılırsa, gönülden istenirse oluyor” dedi.

Köprülerin aydınlatılması için kendilerinin de iki proje hazırladığını ancak kabul görmediğini bunun üzerine ABD'den Beyaz Saray'ı aydınlatan firmayı bulduklarını dile getiren Şahin, "Firmanın yetkililerle görüştüm. 8 aya yakın üzerinde tartıştık, çalıştık. İspanya'da aydınlatılması yapılan köprüler incelendi ve Tunca Nehri gece aydınlatılması projesi kabul edildi. Öyle bir proje oldu ki Türkiye'deki tarihi köprülerin aydınlatılmasına da örnek teşkil edecek bir proje. Köprülerin aydınlatılmasının 750 bin lira ile 1 milyon lira arasında bir maliyeti var ve sponsorlar aracılığıyla bu işi yapacağız. Tunca Köprüsü’nün projesi onaylandı ve aydınlatılması bir ayda tamamlanacak. Daha sonra da Meriç Köprüsü'ne başlanacak. Bu nehirler Edirne'ye bereket sunan nehirler. Şimdi üzerlerindeki gerdanlıklar da ışıl ışıl olacak. Nehrin bereketinden yararlandığımız gibi ışığından da yararlanacağız" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, daha sonra diğer taş köprülerin aydınlatılması için proje hazırlanacağını kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30