banner78
banner25

Son yolculuğuna uğurlandı!

Edirne'de bir eve tabancayla ateş edip, ardından kendisini yakalamak isteyen 2 polisi de silahla yaralayarak kaçan saldırganın saklandığı eve operasyon yapan ekibin başında bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan’ın olay sırasında geçirdiği kalp krizi sonrasında şehit olmasının ardından Edirne Valiliği önünde bugün resmi tören düzenlendi.

Şehit Cenazesi ilk olarak ikamet ettiği evin önüne getirilerek burada helallik alındı.

Cenaze aracı ile Edirne Valiliği bahçesinde düzenlenecek olan törene getirilen şehidin naaşı başta ailesi olmak üzere, meslektaşları,askeri personel, çok sayıda daire müdürü ve çalışanı ile sivil halk tarafından karşılandı.

Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan’ın naaşının yerine konmasının ardından özgeçmişi okunarak yaşanan olay törene katılanlara aktarıldı.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ yaptığı konuşmada Ertan Nezih Turan’ın beklenmedik bir zamanda aralarından ayrıldığını belirterek “23 yıldır ülkesinin bekasının devamı,milletinin can ve malını korumak adına ülkemize ve milletimize onur ve gururla hizmet etmiştir” dedi.

Törende konuşma yapan İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise Kuran-ı Kerim de yer alan bir ayeti söyleyerek “Allah yolunda ölenlere, bu mukaddes değerler uğurunda canını feda edenlere ölüler demeyiniz.Onlar diridirler.Lakın siz onu bilemezsiniz”buyuruyorlar diyerek şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan’ı son yolculuğuna uğurladı.

Gerek konuşmalar esnasında gerekse şehidin uğurlanması sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezih Turan’ın polis memuru olan eşi Velda Turan ve 12 yaşındaki kızı Katre Çağla ile 5 yaşındaki kızı Zeynep ise gözyaşlarını tutamayarak babalarını son yolculuğuna uğurladı.

Katre Çağla babasının resmi törenlerde kullandığı görev şapkasını başına takarken eşi Velda Turan ise eşinin cenazesinin ardından uzun süre selam durarak eşine olan görevini yerine getirdi.

Cenaze daha sonra Valilik bahçesinden yaya olarak kent merkezine kadar getirildi.Çok sayıda vatandaşın uğurladığı cenaze Tekirdağ defnedilmek üzere karayolu ile memleketine gönderildi.şehidin cenazesi ikindi namazına müteakip Tekirdağ merkez mezarlığına defnedilecek.

Cenaze törenine Türkiye’nin Bulgaristan Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe,Edirne Valisi Hasan Duruer,Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve diğer ilgililer katıldılar.

 
 
 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30