banner78
banner25

Solo Türk provasını yaptı!

25 Kasım Edirne’nin Düşman İşgalinden kurtuluş törenleri için gösteri uçuşu yapacak olan “Solo Türk” gösteri ekibi F-16 savaş uçakları ile prova yaptı.

Edirne Valisi Dursun Ali şahin’in girişimi ile 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında gösteri yapması istenilen ekip, bugün Edirne semalarında yaklaşık 20 dakika süren bir gösteri uçuşu yaptı.

Tarihi Selimiye camine yakın uçuşları ile dikkat çeken ekip yerden seyreden çok sayıda vatandaş ve fotoğrafçıyada bol bol malzeme verdi.UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Selimiye camine ses titreşimlerinden dolayı zarar vermemek için mümkün mertebe yüksek uçuş yapan Solo Türk gösteri grubunun pilotları tek kişilik F-16 savaş uçağı ile provalarını kusursuz bir şekilde yaptılar.İki adet uçak ile yapılan gösterinin ne amaçla yapıldığını bilenlerin yanında bilmeyenlerinde olması dikkat çekti.Bazı vatandaşlar uçakların 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluş törenleri için uçuş yaptığını ifade ederken bazılarıda sınırlardan yasa dışı yollarla geçiş yapan Suriyelilerin kontrolü için uçuş yaptığını ifade etti.

Gösteri grubu yarın saat 13:00’da asıl gösterisini yaparak Edirne semalarında Türk’ün Hava Kuvvetlerindeki gücünü dosta düşmana gösterecek.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30