banner137
banner25

Sokakta ayrışacak!

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde başlatılacak olan cam ayrıştırma işinin ekipmanı ve işleyişi hakkında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bugün gazetecilerle bilgi vermek adına bir araya geldi.

Saraçhane semtinde bulunan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde yapılan tanıtım toplantısında Başkan Gürkan; Edirne’de bunan çeşitli yerlere konulacak cam kumbaralarına vatandaşların camdan olan her türlü malzemeyi atarak yerinde ayrıştırma işleminin yapılacağını kaydetti.

Edirne merkez ilçelerindeki CHP’li Belediye başkanları ile bir arada açıklama yapan Başkan Gürkan Edirne kent merkezinde bulunan noktalara cam ambalaj atıkları kumbaralarının konulacağını belirterek “Edirne Türkiye'nin en müstesna şehirlerinden birisi, insanlığın kadim şehirlerinden birisi. Bugün bütün kentlerde, bütün dünyada en büyük sorun atıklar. Gerek çevresel atıklar, gerek evsel atıklar, gerek cam atıkları veya diğerleri. İnsanız, çeşitli ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızı çeşitli şekillerde gidermemiz gerekiyor. Ama geride de bu dünyada bizden sonra yaşayacak çocuklarımıza, torunlarımıza ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir doğa, çevre, ekolojisi korunmuş bir çevre bırakmamız gerekiyor. Bu anlamda hem bilim adamları hem de firmalar her gün yeni yeni arayış içerisindeler. Bugünkü çalışmamızda belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Cam Kırığı firmasının gayretleriyle gerçekleştirildi. Şehrimizin çeşitli yerlerinde, cam atıklarını tekrar toplayarak, bunları geri dönüştürerek tekrar insanlığın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu anlamda hem kaynaklarımızı daha efektif kullanmak hem de çevreyi temizlemeyi amaçlıyoruz”diyerek 105 adet cam atık kumbarasının konulacağını ifade etti.

Özel bir firma tarafından toplanacak olan camların geri dönüşüme kazandırılacağını belirten Cam kırığı firması Satın Alma Müdürü Serkan Şenay kumbaraların belediyeye hibe edildiğini ve yapılacak olan toplama işlemi sayesinde ekonomiye kazanım sağlanacağını ve atıkların bertaraf edilmesinin amaçlandığını söyledi.

Bilgilendirmenin ardından kumbaraları alacak olan aracın denemesi yapılarak basına tanıtıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30