banner78
banner25

Sivrisinek mücadelesi erken başlayacak!
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu bu yıl yaşanan sivrisinek sıkıntısının önümüzdeki yıl yaşanmayacağını belirterek “ilaçlamaya erken başlayacağız” dedi.
2012 yaz aylarını adeta Edirne halkı için kabus haline getiren ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin “Yunanistan’dan geliyorlar” dediği sivrisinekler yapılacak gerçek anlamlı bir mücadele sonrasında 2013 yılında sorun yaratamayacaklar.
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan yardımcısı Tanrıkulu Edirne Valisi Hasan Duruer’in makamında konu ile ilgili görüştüklerini ve Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile ortak olarak yapacakları çalışma sonrasında Ocak ayında ilk mücadelenin yapılacağını ifade etti.
Çeltik alanlarının kentin yerleşim alanlarına çok yakın olduğunu ve yaşam alanı anlamında doğal bir ortam oluştuğuna dikkat çeken Tanrıkulu “yapacağımız erken mücadele ile sivrisinek mücadelesinde başarılı olacağımıza inanıyorum.Bu konuda kurumlar arası iş birliği yaparak gereken yapılacak”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan coşkun 12 yıl önce

ilaçlı mücadele tabii ki gerekli ancak pis su kaynakları ve çöplerle de mücadele edilmeli. örneğin kirişhanede halk arasında "pis kanal" diye bilinen ne olduğu bilinmeyen bir pis su akıntısı var. bir de çöp konteynerleri kaldırılıp çöpler sadece geceleri belli saatlerde sokağa konulabilir.

banner30