banner137
banner25

Sistem normale döndü!
Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule başta olmak üzere Trakya Gümrükleri Başmüdürlüğüne bağlı 5 kara sınır kapısında dün akşam saat 23:00 itibari ile sistem bakımı nedeniyle işlem yapılamadı.

7 saat süren Ankara merkezli Bilgisayar alt yapı bakımı sırasında Türkiye’nin kara sınır kapılarında araç ile giriş ve çıkış yapılamazken sadece polisten işlemini yaptıran ve yaya geçiş yapmak isteyen kişilerin giriş ve çıkışına izin verildi.

Özellikle Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen ve aynı gün dönmek isteyen bazı Bulgar vatandaşları dün geceyi bir dakika farkla kaçırarak gümrük sahası içinde veya Edirne’de geçirmek zorunda kaldı.

Öte yandan komşu ülke Bulgaristan’daki sınır kapısında yapılan bakım ve onarım çalışmalarından dolayı kantar sayısının bire düşmesi devam eden tır kuyruklarını artırırken sisteminde buna eklenmesi kuyruğun 7 km ye çıkmasına neden oldu.

Tır kuyruğu normal olarak sürerken gece küçük araçlarda birkaç aracın dışında herhangi bir bekleme yaşanmadı.

Dün gece saat 23:00 te bakıma alınan sistem bu sabah saat 06:00 itibarı ile normale dönerek araç giriş ve çıkışlarının yapılmasına başlandı.

Vatandaşlar bu tür bakımların gümrük kapılarını kapatarak değil başka bir yolla yapılması gerektiğini belirterek zaman zaman duruma tepki gösterdiler.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30