banner78
banner25

Sis'e takıldılar!
 Geçtiğimiz sene sonuna kadar Edirne'ye gelerek karadan Bulgaristan ve Yunanistan'a kaçak yollardan geçmek isteyen mültecilerin sınırda alınan önlemler sonrasında denize yönelmesi ve denizde de ölümlerin yaşanmaya başlaması ile tekrar karadan Avrupa'ya geçmek için kara sınırlarına yöneldiği görülüyor.Hemen hemen her akşam yakalanan yüzlerce mültecinin dramı bitmek bilmezken,bu defa kaçak göçmenler Meriç nehrini aşmak üzereyken Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından 1. inci derece askeri yasak bölge olan Topsöğüt mevkiinde fark edildiler.Yoğun sis nedeniyle Meriç nehrine ilerledikleri sırada yollarını kaybeden ve çoğunluğu çocuk ve bebeklerden oluşan 39 kçak göçmen AFAD ekiplerinin yardımı mahsur kaldıkları alandan kurtarıldılar.
Edinilen bilgiye göre, bir grup sığınmacının Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isterken yoğun sisin de etkisiyle yollarını kaybederek nehirde mahsur kaldıklarını tespit etti. Jandarma ekipleri, durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bildirdi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri, Meriç Nehri'nde mahsur kalan kaçakları bulundukları yerden kurtararak jandarma ekiplerine teslim etti. Göçmenlerin tamamlanan kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiği bildirildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30