banner137
banner25

Sırp Konsolos “Valiler çok bilgili ve donanımlı”
Sırbistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Miroslav Prcovic ve beraberinde Ekonomi Danışmanı Filip Şanoviç Edirne Valisi Gökhan Sözer’i makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette iki ülke arasında ki tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra gelişen ilişkilerde ele alındı.
Ziyarette konuşan Sırbistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Miroslav Prcovic Edirne’ye ilk defa geldiğini ve gelmeden önce Edirne Valisi Gökhan Sözer başta olmak üzere bölgedeki valiler hakkında çok şey duyduğunu ve Türkiye Cumhuriyetinde görev yapan tüm valililerin inanılmaz ölçüde başarılı olduğunu ve donanımlarının ,bilgilerinin çok iyi seviyede bulunduğunu belirtti.
Prcovic Edirne Valisi Gökhan Sözer’e Sırbistan’da yaşayıp Türkiye’ye göç eden çok sayıda insan olduğunu ve bu sayının sadece İstanbul’daki iki büyük belediye sınırları içinde 250 binden fazla olduğunu bildiklerini kaydetti.
İki ülke arasında ticaretin önemli olduğunu ifade eden Başkonsolos Prcovic Ticaret ve Sanayi odaları arasında iş birliği içinde olduklarını ve 3-5 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad şehrine Edirne, Kırklareli, Tekirdağ firmalarından oluşan bir ticari heyetin gelmesinin bunun en somut göstergesi olduğunu söyledi.
Edirne Valisi Gökhan Sözer’de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek günümüzde ilişkilerin çok yönlü olduğunu ve iki tarafın beraber kazandığı ilişkiler olduğuna dikkat çekerek “avantaj olan her türlü ilişkiyi sağlamak için gerekeni yapacağız”dedi.
Bir gazetecinin “Balkan Savaşından Balkan barışına söyleminin Sırbistan’da ki yansımaları nasıldı?” sorusu üzerine ise Sırbistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Miroslav Prcovic “ bu konuda çok sayıda konferans düzenlediğini biliyorum ve hepsini izliyorum.Biz bazı tarihsel şeyleri paylaşıyoruz.Bizim dedelerimizden bu savaşa katılanlar olduğunu söylemek istiyorum.Savaştan barışa konusu Sırbistan’da da çok olumlu yankı buldu.Ana fikri Balkan Savaşından Balkan Barışına olan her konuyu destekliyoruz”dedi.
Yapılan ziyaret sonrasında Sırbistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Miroslav Prcovic Sırp yazar tarafından kaleme alınan ve Mimar Sinan ile Sokullu Mehmet Paşanın hayatının yazıldığı Türkçe bir kitap hediye etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30