banner137
banner25

Siper-Sen kuruldu!

Emniyet Teşkilatı bünyesinde çalışan sivil personeller sendikalaşma yolundaki ilk resmi adımı hafta sonu yapılan Genel Kurul toplantısı ile perçinlediler.

Uzun bir zamandan buyana Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerde çeşitli hizmet alanlarında çalışan çok sayıda kişinin bir araya gelmesi ile oluşturulan ve kısa adı SİPER-SEN olan Sivil Personel Sendikası Ankara’da gerçekleşen 1.Olağan Genel Kurul toplantısı ile ilk resmi yapılanmayı gerçekleştirmiş oldu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan 22 sivil personelin 4 ay önce bir araya gelerek Edirne ayağını oluşturdukları İl Temsilciliği ve Bölge Koordinatörlüğü’ne Sabriye Yalçın getirildi.Yalçın ve ekibinin Edirne İl Temsilciliğini oluşturmasının ardından hafta sonu Ankara’da gerçekleşen toplantıya katılan üyeler burada yapılan 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Genel Başkanlığa Faruk Aytaş’ı seçerek çalışmalara başladılar.

Edirne İl Temsilciliği ve Çanakkale,Tekirdağ,Kırklareli ve Edirne illerini kapsayan Bölge Koordinatörlüğü görevine getirilen Sabriye Yalçın yaptığı açıklamada “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 15/j maddesinde yapılan değişiklik ile sendikal haklarımıza kavuşmamızın ardından Emniyet Teşkilatında görevli sivil personel tarafından kurulan Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası (SİPER-SEN)’in 1. Olağan Genel Kurulunu 09/11/2014 Pazar günü saat 11.00’de Batıkent Bulvarı Yenimahalle Belediyesi Kültür Merkezi Ek Hizmet Binası yerleşkesinde bulunan Batıkent Meydan Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdik. Geçici yönetim kurulumuzun 14.05.2014-08.11.2014 tarihleri arasındaki tüm iş ve işlemlerinin ibra edildiği 1. Olağan Genel Kurulda SİPER-SEN Yönetim Kurulu; Faruk AYTAŞ (Başkan), Ahmet SAĞLAM (Genel Sekreter), Hidayet ŞAKALAR (Teşkilatlanma), Ahmet BURAK (Mali İşler), Cenap DAŞTAN (Mevzuat ve Toplu Sözleşme), Nurgül MERT (Eğitim ve Sosyal İşler), Necla DİNÇ (Basın ve Halkla İlişkiler) şeklinde oluşmuştur. Edirne il Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan, şahsım sendikanın Edirne  il Temsilcisi ve bölge Koordinatörü olarak /Edirne/Tekirdağ/Kırklareli/Çanakkale sorumluluğu için Görevlendirilmiştir.Edirne il  Emniyet müdürlüğünde görev yapan ,Necla ÖZDEMİR İş yeri Temsilcisi olarak seçilmiştir”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30