banner78
banner25

Sineğin faturası komşuya!
 Edirne Belediye Başkanlığı, havaların ısınması, şehir merkezinin yakınlarına kadar yapılan çeltik ekimi ve komşu ülke Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeterli oranda ilaçlama çalışması yapılmaması nedeniyle artış gösteren sivrisinekle mücadele etmeye devam ediyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatı doğrultusunda, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, çeltik ekimi yapılan arazilerinin yakınlarında, yapılan ilaçlama çalışmalarını, basın mensuplarıyla birlikte inceledi.

Edirne Belediyesi olarak, İlaçlama çalışmalarını gece geç saatlerde, insanların evlerine çekildiği anlarda yaptıklarını ifade eden Tanrıkulu, “Kullandığımız tüm ilaçlar Avrupa Standartlarında. İlaçlama çalışmalarını çevreye zarar vermeden yapıyoruz. Kış aylarından itibaren başlattığımız sivrisinekle mücadele çalışmalarımıza rağmen, son günlerde artan sivrisinek sorununun nedenini, kamuoyunda daha net anlayabilmesi için, basın mensuplarımızla birlikte ilaçlama çalışmalarını yerinde incelemek istedik.” dedi.

Bugüne kadar sivrisinekle yapılan çalışmaların çok iyi gittiğini ancak son 2 haftadır sivrisinek popülasyonunda artış olduğunu ifade eden Tanrıkulu, bunun en önemli nedenlerinden birinin de şehir merkezine yakın yerlere yapılan kaçak çeltik ekimi olduğunu söyledi.

Yasalara göre, çeltik ekim alanlarının yerleşim yerinden 1 km uzakta olması gerektiğini, birçok vatandaşımızın bu yasalara uymadığını, bununla ilgili cezai işlemler yapılsa da, kaçak çeltik ekiminin önlenemediğini ve sivrisineklerin üremesine engel teşkil etmediğini belirten Tanrıkulu, “Edirne’de bu sene çeltik ekimi çok arttı. Bundan dolayı sivrisinek sorunuyla karşılaşıyoruz. Kaçak ekimin cezaları caydırıcı olmadığı için önüne geçilemiyor. Aynı zamanda bu yıl 4 defa taşkın yaşadık ve su birikintisi oluştu. Çevre de oluşan bu su birikintileri de sivrisineklerin oluşmasının nedenlerinden biri. Dünya’da ne yapılıyorsa, Edirne Belediyesi de o şekilde mücadele ediyor. Ama su baskınları, kaçak çeltik ekimleri bizim bu mücadelemizi boşa çıkartıyor” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30