banner137
banner25

Sezonda 3 milyon 600 bin yolcu!

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatillerini geçirmek üzere Anavatan Türkiye’ye gelen gurbetçilerin büyük bir bölümü dönüşlerini tamamladı.

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı Kapıkule başta olmak üzere Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarından Hamzabeyli,Pazarkule,İpsala ve Dereköy sınır kapılarını kullanarak giriş-çıkış yapan yolcuların geçen yıla oranla bu yıl yüzde 15’lik bir düşüş gösterdiği rakamlarla açıkça görülüyor.

15 Haziran 2016 tarih itibari ile ortalama 3-4 bin km’lik gurbet yolunu aşındıran gurbetçiler bu yıl, 7 Eylül 2016 tarihine kadar 3 milyon 136 bin yolcu ve 484 bin 421 araç ile sınır kapılarından giriş çıkış yapmış ve sınır kapılarını kullanmış durumda.

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı Kapıkule’yi kullanan ve yoğunluk görüntülerinin yaşanmasına neden olan gurbetçilerin ise 211 bin 326 araç ve 1 milyon 696 bin 416 yolcu ile sadece bu sınır kapısını kullandığı görülüyor.

Geçen yılın aynı tarihindeki rakamlara göre ise 3 milyon 600 bin yolcu ve 516 bin araç giriş çıkış yaparken sadece kapıkule sınır kapısından 228 bin araç ve 1 milyon 980 bin yolcunun giriş çıkış yaptığı görülüyor.

Gerek geliş, gerekse dönüşte uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçilerin ise bu zaman aralığında en büyük sıkıntıları uzun süren bekleyiş çilesi oluyor.Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bekleme sürelerini azaltmak için bu yıl bazı yeni uygulamalar yaptı.Bunlardan biri “ön beyan sistemi” olurken bir diğeri ise araç tescil işlemleri muayene memurları tarafından tablet bilgisayarlarla yapıldı.

Arada yaşanan düşüşün izin tarihlerindeki farklılıklara bağlı olduğunu belirten yetkililer,Kurban bayramı başlangıcı ve sonrasında ki araç giriş ve çıkışlarıyla rakamın aşılabileceğini ifade ediyorlar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30