banner78
banner25

Sermayesi 7.5 milyon TL!
Edirne Ticaret Borsası tarafından oluşturulan bir yönetimle kurulan Edirne Depoculuk İşletmeleri A.Ş.ilk olağan genel kurulunu yaptı.
Edirne Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan Genel Kurula şirket yönetim kurulu ile üyeleri katıldı. Divan heyetinin oluşturulması sonrasında genel kurulun gündem maddelerine geçildi ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da üzerinde ısrarla durduğu ve üreticilerin ürünlerini depolaması için olmazsa olmazlardan olduğunu belirttiği lisanslı depoculuk için ilk kazmanın Cumartesi günü vurulacağı belirtildi.Edirne’de gerçekleşecek olan ve Cumartesi günü Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer ilgililerin katılacağı bir program dahilinde temel atma töreninin gerçekleşeceğini belirten Mustafa Yardımcı genel kurulda divan başkanlığına seçilerek şirket hakkında üyelerine bilgi verdi.
25243 metre kare büyüklüğünde bir arsanın üzerine kurulacak olan çelik silolardan oluşacak depo ve malzemelerin ise alındığı belirtildi.2 mil yon TL sermaye ile kurulan ve yapılan genel kurulda sermaye artırımına giden Edirne Depoculuk İşletmeleri A.Ş aldığı karar ile sermayesini de 7.5 milyon TL ye çıkardı.
Atılacak temel sonrasında önümüzdeki sezona hazır hale gelmesi beklenen dev depolar için Ticaret Borsası üyeleri hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak 60 bin Ton kapasiteli silolarda üreticilerin mahsullerini depolayacaklarını belirterek bir ilke de imza atacaklar.Türkiye’de bir ilk olan lisanslı depoculuğa geçiş için ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun hedefi yılda 2 milyon ton kapasite.Konu hakkında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı Türkiye’de özellikle Konya, Polatlı ve Eskişehir borsalarının lisanslı depoculuğa geçtiğini belirterek üreticinin ürününü güvenle emanet edebileceği bir depolama sisteminin oluşturulduğunu ve ürünü karşılığında üreticiye verilecek senedin nakit para gibi bankalarda işlem görebileceğini kaydetti.Yardımcı konuşmasında “bu işe öncülük eden illerde belediyeler ellerini taşın altına sokarak hafriyatından tutun, alt yapı hazırlığına kadar destek vermekte ama bizim belediyemizde maalesef bu durum yok.Ruhsat almak için bile önümüze koymadık engel bırakmadılar.Sürekli engellemelerle karşı karşıya bıraktılar”dedi.
5.5 milyon TL ye mal olması beklenen hububat depolarının temelinin Cumartesi günü atılacağı ve kısa bir süre içinde tamamlanacağı belirtildi.
Bölgenin Tarım ve Organize sanayi bölgesi olması gerektiği savunan Yardımcı atılacak bu adımla bunun gerçekleşeceğini ifade ederek Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye de bir konuda teşekkür etti. “Sedefçi’yi hep yeriyoruz” diyen Yardımcı “Başkan geçtiğimiz yıllarda Otoyol alt bölgesini imarda tarım ve hayvansal ürünlerin yetiştirileceği bir bölge ilan etti.Buda bize yaptığı en büyük iyiliktir”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30