banner78
banner25

Serhad Birlik tarih oldu!
Edirne toplu ulaşımının kanayan yarası olan Serhad Birlik bugün düzenlenen törenle tarih oldu.
Kısa adı ETUS olan Edirne Toplu Ulaşım sisteminin devreye girmesi ile başlayan süreçte sistemde yer alacak araçların bugün tanıtımı ve hatlara verilmesi ile adeta yeni bir süreç başladı.
Selimiye meydanında yapılan tanıtım törenini ile araçlar yeni hatlarını verilerek ulaşımda yeni bir dönem başlamış oldu.Düzenlenen törende konuşan Serhad Birlik Kooperatifinin başkanı Serkan Oltandiken yıllardır özlemini duydukları araçlarına ve sisteme kavuştuklarını belirterek bundan böyle tüm M plakalı araç sahiplerinin yolcu kapmak için yarışmayacağını, havuzdan kazanılacak paranın eş,it miktarda pay sahiplerine dağıtılacağını belirtti.
Konuşmasında oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Oltandiken’in Ak parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve iki dönem üst üste Ak Parti Belediye Başkan adayı olan ve seçimleri Sedefçi karşısında iki defa kaybeden Mustafa Hatipler’e methiyeler düzmesi dikkat çekti.
Oltandiken konuşmasında 50 yıl önce kurulan kooperatifin ve toplu ulaşım siteminin Edirne’de nereden nereye geldiğini anlatarak 70 li yıllara ait bir Ford minibüsü etkinlik alanına getirerek törene katılanlara gösterdiler.
Serhad Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Oltandiken Edirne'de 220 durak, 7 hat, 10 güzergahla her gün 75 bin yolcu taşındıklarını ifade ederek sistemde her şeyin denetim altına alındığını ve araçların 24 saat esasına göre kameralarla izlenerek şoförlerin tek tip kıyafetlerle yolcularını bir misafir edası ile aralarında karşılayacakların kaydederek Edirnelilerin rahatı için konforlu ve her türlü teknolojiye sahip 46 araçlık ETUS filosunu 120 araca çıkaracaklarını dile getirdi.
Törene katılan Anadolu Isuzu Genel Müdür Vekili Fatih Tamay da Edirne'nin 13. yüzyıldan bu yana Osmanlı Devleti ve Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, toplu ulaşımda çağa uygun, yaşlı, çocuk, hamile ve engelliler için inip binmesi kolay araçlar ürettiklerini kaydetti.
Sedefçi, Tamay ve Oltandiken, yeni otobüsler için kurdele kesti.
Şölende, Edirne Belediye bandosu, halk oyunları ekibi ve 22. nefes dans topluğu bir gösteri sundu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30