banner78
banner25

Selimiye meydanı renklendi!

TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'de Atatürk anıtına sunulan çelenk programı ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenler anıta çelenk sunulması,saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başladı.

Anıt önünde düzenlenen törenlere bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi protokol bazında katılım yapılmadı.Düzenlenen törene bazı daire müdür ve amirlerinin yanında eğitim ve öğretim camiasından isimler ile çocuklar ve velileri katıldılar.

Düzenlenen etkinliklerin çocuk şenliği olmasından dolayı Yunanistan, Bulgaristan, Romanya,Sırbistan,Arnavutluk,ve Makedonya gibi Balkan ülkelerinden gelen çok sayıda öğrencinin de olması törene ayrı bir renk kattı.

Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenlerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan Cumhuriyet’in Osmanlı’nın küllerinden yeniden doğduğunu belirterek "Umudun umuda, yoklukların varlığa, güçlüklerin başarıya, karanlığın ışığa dönüştüğü bir dönüm noktasıdır. Sevgili çocuklar unutulmamalıdır ki bugünün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri yetişkinleri yarının çocuklarıdır. Malazgirt'te Bizans'ı bozguna uğratarak, Türk tarihinin akışını değiştiren ulu hakan Alparslan da bir zamanlar çocuktu. Osmanlı Devleti'nin kurucusu büyük devlet adamı Osman Gazi de bir zamanlar çocuktu. Çağ açıp çağ kapatan, hiçbir milletin başaramadığı Konstantin'i İstanbul yapan, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in övgüsüne mahzar olan genç padişah Fatih Sultan Mehmet de bir zamanlar çocuktu. Yunus Emre'ler, Mevlana'lar, Hacı Bektaş'lar da bir zamanlar çocuktu. Bu vatanın önderi büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu. Sevgili çocuklar sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz"dedi.

Konuşmanın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir,resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Gençlik Spor Müdürü Serhat Ocak, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Osman Günören tarafından verildi.

Anıttaki törenin ardından kortej Edirne Belediye bandosu eşliğinde Selimiye meydanında düzenlenecek olan gösteri alanına geldi.

Burada ise çocuklar için hazırlanan özel oyun alanlarının yanında dans ve müzik grupları tarafından gösteriler yapılarak gün boyunca yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer aldı.

Selimiye meydanındaki etkinliklere Edirne Valisi Hasan Duruer,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da katılarak burada çocuklara bir araya geldiler.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30