banner78
banner25

Selimiye ısıtılacak!

Diyanet İşleri Başkanı Prf.Dr.Mehmet Görmez’in İl Müftüleri istişare toplantısına katılmak üzere geldiği üç günlük Edirne ziyaretinde Selimiye caminin soğuk olduğunu söylemesi ve ısıtılması gerektiği talimatını vermesi üzerine yetkililer çalışmaya başladı.

Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği ve o dönemde dünyada olmayan bir sistemi kullanarak yerden ısıtma sistemini devreye sokmasıyla ısıtmayı sağlarken bugünkü teknolojiyle bunun sağlanamaması yetkililerin ayıbı olarak yorumlanıyor.

Edirne Valiliği’nin başlattığı bir çalışma ile yapılan inceleme neticesinde Selimiye caminin doğalgaz ile ısıtma ve soğutmasının sağlanacağı bunun içinde çok özel bir sistemin devreye sokulacağı belirtildi.

Özellikle Selimiye caminde yapılacak uygulama sonrasında Eski cami ve Üç Şerefeli cami içinde aynı ısıtma sisteminin kullanılacağı ifade edilirken çalışmanın iki üç ay içinde tamamlanacağı ifade ediliyor. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30