banner137
banner25

Şehitliğin temeli 19 Eylül'de atılacak!

           Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Şehit Aileleri  Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar ve Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Çifçi, Edirne Belediyesi tarafından yeni kurulacak olan şehitlik hakkında bilgi vermek ve destek olmaları için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret ettiler.

            Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı ve Şehit Aileleri Derneği ile iş birliği yaparak, Türkiye’nin ikinci büyük Şehitlik Anıtı Projesi olan, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı arşivleri incelenerek 5 bin 3 şehidimizin il, ilçe, köy ve bucaklarına kadar kimlik bilgilerinin tespit edilmesinin ardından, her şehidimizin ailesine ve muhtarlıklarına mektup yazıldığını söyledi.

            Dönemin Edirne Valisi ve Kumandanı Müşir Veysel Paşa tarafından 1889 yılında Edirne merkezde bin yataklı olarak yaptırılan Asker Hastanesinde Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasında Makedonya, Romanya, Galiçya ve Çanakkale cephelerinde savaşan tedavileri için getirildikleri hastanede şehit düşen 5 bin 3 şehidin anısına şehitlik yapılacak.  Şehitliğin temelinin 19 Eylül tarihinde atılması planlanıyor. 

            Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanımızı yaptığı bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum, bizde valilik olarak üzerimize düşen görevi seve seve yapmaya hazırız dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30