banner78
banner25

Sedefçi yine mahsur kaldı!

Edirne Belediye eski Başkanı Hamdi Sedefçi geçtiğimiz ay yaşanan nehir taşkınında mahsur kalırken bugün yaşanan taşkında nehir kenarındaki evinde 5 saat mahsur kaldı.

Meriç nehrindeki ani su artışı sonrası yaşadığı nehir kenarı taşkın sahası içindeki evinde mahsur kalan Sedefçi’yi AFAD ekipleri ile bir kooperatife ait özel kayık kurtardı.

Edinilen bilgiye göre Belediye eski başkanı Hamdi Sedefçi her zaman olduğu gibi dün nehir kenarındaki evine gitti.Nehre sıfır noktada ve taşkın sahası içinde bulunan evinde gece geç saatlere adar oturan ve nehir su seviyesini sürekli kontrol eden Sedefçi sabah kalktığında bir anda yükselen su seviyesi sonrasında evinde mahsur kaldı.Uyarılmadıklarını iddia eden Sedefçi; kendi imkanları ile çıkamayacağını anlayınca ilk olarak sabah saatlerinde Edirne itfaiyesini arayarak kurtarılmayı beklediğini belirtti.

İtfaiye Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye kendisinin kurtarılmaya gelinmeyeceği bilgisini alan Sedefçi bu defa İtfaiye Müdürünü arayarak kendisinin ve köpekleri ile diğer hayvanlarının kurtarılması için zodiac botun gönderilmesini istedi.İtfaiye erlerinin bu konuda eğitimlerinin yeterli olmadığı gerekçesi ile kurtarma işleminin yapılmayacağı cevabını alan Hamdi Sedefçi bu defa eş,dost ve AFAD ekiplerinden yardım istedi.İlk olarak yardımına AFAD ekibi ile su ürünleri kooperatifine ait bir balıkçı kayığı yetişti.Evinin merdivenlerinde bekleyen Sedefçi yaptığı açıklamada kendisine karşı özel bir uygulama yapıldığını belirterek kurtarılmadığını iddia etti.

Sedefçi “gece saat 23:0 0da su yoktu.Uyarılmadık ta!Sabah kalktığımda bahçede su vardı ve 1.5 metreyi buldu.50 cm daha gelirse evede gelecek.Sabah saat 11:00 da itfaiye müdürünü arayarak mağdur olduğumu ve hayvanlarımın mahsur kaldığını söylediğim halde Edirne İtfaiye Müdürümüz Aydın Baskak bizi 2 ay önce yine kurtardığı halde talimat almışlar ve bizi kurtarmaya gelemeyeceklerini söylediler.Bizde burada 5 saattir kurtarılmayı bekliyorduk”diyerek sitem etti ve “benim eski belediye başkanı olmam önemli değil.Bende bir insanım,canım,Beni düşünmüyorsan buradaki köpeklerimi hayvanlarımı düşün.50-60 hayvanım telef oldu”dedi.

Sedefçi eline aldığı bavulu ile evinden AFAD ekibinin botu ile ayrılırken,köpekleride gelen balıkçı kayığına bindirilerek emniyetli bir noktaya çıkartıldılar.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30