banner78
banner25

Sedefçi yağdı esti!
Önceki dönem Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye borçalarıyla ilgili “Enkaz devraldık” diyen Başkan Recep Gürkan'a “Enkaz edebiyatı yapmasın” derken, Belediye'deki işçi çıkarmaları için “İşçi kıyımı yapıyor” şeklinde konuştu. Gürkan'ın bir gazeteye kent çöplüğü ile ilgili verdiği röportajda, kendisinin buradan rant sağladığı iddiasına cevap veren Sedefçi, hali hazırda yapılması planlanan çöp gömme tesisiyle ilgili teknolojinin Dünya'nın hiçbir yerinde kullanılmadığını, eskide kaldığını söyledi. 
Sedefçi oğlu Hakan Sedefçi'nin Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsü karşısında bulunan iş yerinde yaptığı basın açıklamasıyla Başkan Recep Gürkan'ın kent çöplüğüyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili adeta yağdı esti. Hamdi Sedefçi, Başkan Gürkan'ın söz konusu açıklamasında 'Bugüne kadar sadece yer belirlenmesi yapıldı' sözüyle kendi 5 yıllık yönetimi sırasında hiçbirşey yapmadığını iddia ettiğini söyledi ve kent çöplüğüyle ilgili kendi döneminde çöplük yapımı sürecini şu şekilde anlattı: 
“Biz bildiğiniz gibi Tayakadın ve Eskikadın köylerinde yerler bulmuştuk ve dönemin valileri tarafından bu yerler uygun görülmeyerek maalesef bizim talebimiz geri çevrilmişti. En son 3 sene önce Hıdırağa mevkinde bir yer bulduk, bu yeri Valilik Toprak Komisyonumuz kabul ederek işlere başladık. Bu yerle ilgili 30 dönüm yerin istimlakını yapmak durumunda olduk. Bu beyefendi bilmez, bu istimlaklar hemen öyle ver parayı al malı şeklinde olmuyor, yıllarca sürebiliyor süreç. Bu sürecin sonunda yer istimlakini bitirdik biz, parasını da ödedik Belediye Başkanlığı olarak ve daha sonrada hemen bitişiğindeki Hazine'nin yerini de bedelsiz talep ettik, orasını da bedelsiz olarak çöp imha tesisi yapmak üzere Milli Emlak'tan belediyemize tahsis aldık. Sonuç olarak orada bir 60 dönüm yer çöp imha tesisi yapılmak üzere hazır vaziyette bekliyor. Son 1 yılda biz ÇED raporunu çıkarmak için uğraştık. Rapor çıktı, şu an hazır ama maalesef Belediye Başkanı denen zat rapor yok diyor. Ben iddia ediyorum ÇED raporu var. Bu arkadaşımız yalan söylüyor, resmen olan bir raporu, ÇED raporunun olmadığını ifade ederek bu işin en azından 1 sene süreceğini iddia ederek halka yalan söylemeye devam ediyor. Benim bildiğim konularda yalan söyleme hakkına sahip değilsin, senin yalanlarını her zaman ortaya çıkarma şansım olduğunu bil değerli Belediye Başkanı.” 
“DÜNYA'YI TERSİNE DÖNDÜREMEZSİN”
Kendi döneminde Çöp İmha Tesisi ihalesi yaptıklarını ve bu tesisin çok modern bir tesis olduğunu söyleyen Sedefçi, Belediye Başkanı Gürkan'ın yapmayı plânladığı Çöp Gömme Tesisi'nin ise artık hiçbir Dünya ülkesinin tercih etmediğini vurgulayarak, “Dünyanın yörüngesi bellidir, tersine çeviremezsin” dedi. Sedefçi şöyle konuştu:
“Biz 50-60 Trilyon'luk bir çöp imha tesisi ihalesini yaptık. Çöp imha tesisin olayı şu: çöp gelir tesise, tıbbi atıklar ayrı gelir, evsel atıklarımız ayrı gelir, tıbbi atıklar tıbbi atık imha tesisinde yakılır, diğer çöplerde ayrıştırılır ve ayrıştırılan çöplerin işe yaramayanları fabrikaya girer, yakılarak imha edilir. Bu yakma sonucunda da enerji üretilir. Gaz ve elektrik üretilir ve artıklarından da gübre üretilir. Bu adam utanmadan kalkmış, orada gübre üretecekler diyor, gübrenin tonu 1 Lira 3 Lira arasında satılıyor diyor, bu tesis çalışmazdı diyor. Be adam bu tesisin üreteceği ana hammaddesi elektrik enerjisi ya da gaz. Artı maddesi de gübredir. Dünya'nın şu anda kullandığı tesis çöp imha tesisi. Tüm gelişen Dünya ülkeleri çöp imha tesisini kuruyorlar. Çöp gömme tesislerini bıraktılar, dünde kaldı o iş. Dünya'nın yörüngesi belli, tersine çeviremessin Dünya'yı. Dünde kalan bir tesisi Edirne'ye getirme şansı kimsenin yok. Sen dünün teknolojisini Edirne'ye getireceksin ve ben bu işi yaptım diye halka hava atacaksın. Edirne'ye günah etmesinler, yanlış yapmasınlar. 
“İHALEYE ENGEL OLDULAR”
30 sene sonrasında o çöplük dolacak ve o zaman gelen Belediye Başkanları'na yeni çöplük yeri bulma zorunluluğu bırakacaksın. Ben en son Şubat ayında proje ihalesi yaptım, ihaleye 2 tane firma dosya aldı. İhale günüde 3 encümen üyesi arkadaşımız, Havsa Belediye Başkanı, Mahmut Keskin ve bir arkadaşım daha katılmadılar ve bundan dolayı ihale yapılamadı. İhaleye engel oldu bu adamlar. Çöp imha tesisinin ihalesine engel olan bir anlayış şu anda Edirne Belediye Başkanlığı'nın başında. Biz bu projeden bir de para kazanacaktık. Üstlenici firma ihaleye girdiğinde bize kârdan yüzde pay önerecekti.
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMASIN”
Konuşmasının devamında Belediye borçları konusuna değinen  Sedefçi Başkan Gürkan'ın enkaz edebiyatı yaptığını söyleyerek bu konuya ilginç bir hikayeyle örnek verdi. Başkan Sedefçi şöyle konuştu:
“Benim ona bıraktığım borç 45 Trilyon, 55-60 Trilyon'da İller Bankası'na uzun vadeli borcumuz var, bu beyefendi 5 aydır geldiğinden beri ne yapıyor, enkaz devraldım, borç var diyor. Be adam ben 20 sene bu kenti borçla yönettim. Baksın aynaya 5 ayda ne yapmış, insanlara bunun hesabını ver. Bir hikaye vardır bilirsiniz, Vezir'in birinin görevine Padişah tarafından son verilmiş. Vezir yeni vezire 3 mektup uzatmış, bunları sıkışınca birden başlayıp oku demiş. Yeni vezir 5-6 ay geçtikten sonra bakmış sıkıntılar var 1'inci mektubu açmış, okumuş: 'Enkaz edebiyatı yap, çok büyük borç var  edebiyatı' yap diyormuş. İkinci mektubu daha sonra sıkışınca okumuş, onda da 'etrafındaki ekibi kötüle' diyormuş. Bekleyeceğiz heralde meclis üyelerini, çalışma arkadaşlarını kötülemeye başlayacaktır. Bunlar bana iş yaptırmıyor, gruplaştılar falan diyecektir heralde. En son aradan bir süre geçtikten ve sıkıştıktan sonra  3'üncü mektubu okumuş yeni vezir, onda da '3 tane mektup hazırla sende gidiyorsun' diyormuş. Bunun 5 senesi var 3 mektup hazırlamak için daha 4,5 yılı var. İnşallah o kadar dayanır. Yani gelsin sorsun, abilik yapmaya hazırım ama haksızlık yapmasın, enkaz edebiyatı yapmasın, yalan söylemesin. 
“İŞÇİ KIYIMI YAPIYOR”
Son olarak geçtiğimiz günlerde başlayan işten çıkarılmalar hakkında konuşan Sedefçi, Gürkan'ın seçim zamanı “Bir tek işçi maaş almazsa, Belediye Başkanı o ay maaş almayacak” sözünü hatırlatarak, 3 aydır maaş alamayan insanlar olduğunu söyledi. Başkan Gürkan'ın işçi kıyımı yaptığını söyleyen Sedefçi şöyle konuştu:
“İnsanlara maaş veremezsem maaş almayacağım diyen adam sensin. Şu an 3 aydır maaş almayan insanlar var. İşçi kıyımı yapıyor ayrıca. Hesaplara bakın şu son 4-5 ayda İller Bankası'ndan en az 25-30 Trilyon para gelmiştir ve halâ bu adamın işçiye 3 ay borcu var. Bakın kendisinin hesaplarına maaşı mutlaka hesabına geçmiştir. Hani '1 tane işçi maaş almazsa bende maaş almayacağım' diyordu? Bunların üstüne bir de adamları işten atmaya başlıyorsun, yazık günah.” 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30