banner78
banner25

Schengen vizesi olanlar dikkat!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Schengen vizesi olan vatandaşların Bulgaristan’a çıkmak için bu vizeyi kullanmalarının bir sonraki vize alımında sıkıntıya yol açabileceğini kaydetti.

Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Edirne Başkonsolosu Vasil Vilçev’in Edirne’ye atanması ile vize konusunda ciddi bir esneklik yaşandığını ve iş adamlarına yönelik kolaylıkların konsolosluk tarafından sağlandığına dikkat çeken Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt; bugüne kadar iş adamları başta olmak üzere çok sayıda kişinin bir önceki Bulgar konsolosunun tutumundan dolayı vize alma konusunda sıkıntılar yaşandığını belirterek “vizelerle ilgili Ticaret ve Sanayi Odası olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz.Bunda yeni gelen Bulgaristan konsolosumuzun da ciddi katkıları var.Geçmiş dönemde durağan olan ilişkiler bu yeni gelen konsolosla birlikte yeniden bir ivme kazandı.İş adamlarımız sık sık Bulgaristan’a gidip geliyorlardı,ancak bu geliş ve gidişleri Yunan konsolosluğundan alınan schengen vize ile oluyordu.Buda ileriki tarihlerde alacakları ikinci bir Yunan vizesi için kendilerine sıkıntı yaratıyordu. Niye? Yunanistan’da kullanılması gereken vizenin büyük bir bölümünü Bulgaristan’da kullanıyorlardı.Oysa yeni konsolosumuzla birlikte yaptığımız görüşmelerde iş adamlarına uzun süre vize verilmesi ve evraklarda kolaylaştırma oldu.İş adamlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz.Bulgaristan’da eğer iş yapıyor ve sık gidiyorsunuz,gelin Bulgaristan vizenizi alın; Yunanistan dan aldığınız vizeyi ise schengen ülkelerinde kullanın”dedi.

Bilindiği üzere Yunanistan Schengen üyesi ülkesi.Ancak,Bulgaristan üye ülke konumundayken Schengen uygulamaları anlamında eksiklikleri var ve Yunan Schengen’i ile Bulgaristan’a yapılan seyahatlerde sistem otomatikman kişinin schengen vize ile Bulgaristan’a gittiği tespit ediyor ve vize başvurusunda değerlendirme de buna göre yapılıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30