banner78
banner25

Savcının mütalaası 3 ila 5 yıl!
Cumhuriyet Savcısı C.K'nın ''rüşvet aldığı'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık C.K. katılmazken, müşteki S.K. ile tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, sanığın aldığı şeyin para olduğunu bilmediğini iddia ettiğini belirterek, soruşturulan kişi ile soruşturmaya bakan cumhuriyet savcısının bir araya gelmesinin doğal hayatın akışı ve hukukun etik kurallarına aykırı olduğunu bildirdi.
Özülkü, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle yargı görevi yapan C.K'ya ''Rüşvet almak veya vermek ve suça teşebbüs'' suçlarından 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası verilmesi yönünde mütalaa verdi.
Sanık avukatları ise mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

-Olay-

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, C.K. 1 Haziran'da Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda ''şüpheli kişiden rüşvet aldığı'' iddiasıyla tutuklanmış, tutuksuz yargılanmasına devam edilen sanık hakkında ''Kamu görevlisinin rüşvet alması'' suçlamasıyla 5 ila 18 yıl arasında hapis cezası istenmişti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30