banner78
banner25

Sarayiçi'nde hasar 4 milyon TL!

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Güreş alanının yaşanan nehir taşkınlarından dolayı bu kış dört defa su altında kalmasının ardından ortaya çıkan manzara, organizasyonun ev sahibi Edirne Belediyesini kara kara düşündürüyor.

Bu yıl 20-26 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak olan ve bir hafta süre ile gerçekleşecek olan 654’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapılacağı Sarayiçi güreş alanından 4.5 ay suların çekilmemesi tesisler ve tesislerde bulunan çok sayıda malzemenin zarar görmesine nede oldu.

Yağlı güreşlerin yapıldığı 15 bin seyirci kapasiteli Sarayiçi Güreş alanında bugün inceleme yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Güreş alanının tribünlerin olduğu noktaya kadar yaklaşık 2.5 metre suyun altında kaldığını ve bununda hasara neden olduğunu aktardı.

Özellikle VİP salonunun iç kısmı ve tribünlerde bulunan koltukların büyük bir kısmı ile duvarlar ve duvarlarda bulunan yazıların tamamen kabardığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan,suyun getirdiği çamurun temizlenmesinin oldukça zor olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 4 milyon TL gibi bir zararın olduğunu aktaran Belediye Başkanı Recep Gürkan 654’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin hiçbir engel olmaksızın belirlenen günde yapılacağının müjdesini verdi.

Gürkan yaptığı açıklamada “burası yaklaşık4-4.5 aydır su altındaydı. Suların çekilmesi ile bizde zarar tespitlerini yapıyoruz.İlk belirlemeler göre 4 milyon TL civarında bir zarar var.Çayır adını verdiğimiz çimen alan tamamen bozulmuş durumda”diyerek zarar tespiti sonrasında afet fonundan yardım talebinde bulunacaklarını belirterek “para alabilsekte alamasakta 653 yıldır devam eden ve bu yıl 654’ncüsünü yapacağımız Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri planladığımız tarih olan 20-26 Temmuz tarihleri arasında mutlaka yapılacaktır.Gerekirse biz belediye çalışanları olarak ben başta olmak üzere tulumlarımızı,çizmelerimizi giyeceğiz boyasını, badanasını,temizliğini kendimiz yapacağız,ama mutlaka bu alanı 654’ncü Kırkpınar güreşlerine yetiştireceğiz”dedi.

Belediye ekipleri alan dışında bulunan efsane Başpehlivanlardan Adalı Halil ve Ahmet Taşçı’nın heykelleri ve ağalara ait olan heykelleri deterjanlı su ile fırçaladıktan sonra tazyikli su ile yıkayarak temizlediler.

Hasarın 1,1.5 ay içinde giderilmesi planlanıyor.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30