banner137
banner25

Saldırgan yakalandı!
Köşe yazarımız Şükrü Benliye geçtiğimiz akşam yapılan hain saldırının faili kısa sürede yakalandı.Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube müdürlüğü ekipleri sürdürdüğü titiz çalışma ile elde ettiği bilgi ve verileri birleştirerek olayı kısa sürede aydınlattı.
Son günlerde yazdığı yazılar ile Edirne Belediyesinde yaşanan bazı olaylara dikkat çeken ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de aşırı tepkilerini alan Şükrü Benli önceki akşam uğradığı hain saldırıda yaralanmıştı.
Olayın yaşanması ile faillerin peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri adeta iğne ile kuyu kazarak yaptığı çalışmada büyük bir başarıya imza attı.Olayın aydınlatılması için eldeki görgü şahitlerinin ifadeleri başta olmak üzere çevreye yakın yerlerdeki güvenlik kameralarını incelemeye alan Asayiş Şube ekipleri olayın yaşandığı yerden itibaren adeta filmi geri sararak senaryoyu yeniden canlandırdı ve olası ihtimaller üzerinde çalışma başlattı.Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri büyük bir titizlikle inceleyen ve elde ettiği somut görüntüleri olayın anlatımına göre sıralayan ekipler tarif edilen eşkale yakın kişileri mercek altına aldı.Genişletilerek yapılan çalışma sonrasında elde edilen görüntüler doğrultusunda olayın görgü şahitlerine görüntüler üzerinden kişileri gösteren ekipler aldığı tarif sonrasında kişiyi bulunduğu yerde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.
Yakalandığında neye uğradığını şaşıran 23 yaşındaki Ü.Ç.isimli şahıs yapılan ilk sorgusunda olayı kabul ederek Şükrü Benli’yi darp ettiğini doğruladı.Ü.Ç.nin Karaağaç semtinde oturduğu ve belediyeye yakın isimlerin akrabası olduğu belirtildi.
Asayiş Şube ekipleri Ü.Ç ile birlikte iki ismi daha gözaltına alarak ifadelerini aldıktan sonra servet bıraktı.Ü.Ç. ise Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli mercilere sevk edileceği ana kadar gözaltında tutulması kararını verdi.
Diğer iki kişi ve beraberindekilerin Meclis Üyesi Recep Ali Akın’ın dövülmesi olayı ile bağlantısının olduğunun tahmin edildiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor.
Ü.Ç.nin ilk ifadesine göre Şükrü Benli’ye arkadan yaklaşarak iki yumruk attığı, yere düştükten sonra suratını gördüğü ve vurmak istediği kişinin o olmadığını anladığı ve sonrasında ise olay yerinden kaçarak uzaklaştığını söylediği öğrenildi.
Ü.Ç. nin ilk sorgusunun ardından sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmesi bekleniyor.
Olayın kısa sürede aydınlatılması ise büyük yankı buldu.72 saat içinde olayı aydınlatan Asayiş Şube ekiplerinin gece gündüz çalıştığı ve olayın failine ulaştığı biliniyor.
Şükrü Benli iş yerinden aracının buldunduğu alana eşi ve beraberinde yanında çalışanı ile giderken saldırıya uğramış ve aldığı darbe ile kulak ve ağız kısmına 20 şer dikiş atılmıştı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30