banner137
banner25

Sağlık FETÖ'cülerden arındırılıyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın FETÖ'ye mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olan Bakanlık personelinin tespiti için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtmesinin ardından Edirne’de görevden uzaklaştırma,açığa almalar başladı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan 5 bin 581 kişiyi açığa alma işlemlerine başlayan Bakanlık, belirlediği kriterler doğrultusunda Edirne’de de 10 sağlık çalışanını açığa aldı.

FETÖ/PDY’ye mensup banka,okul,sendika,yayın organı veya diğer kolları ile bağlantısı olan kişileri direk olarak meslekten el çektiren Bakanlık Edirne’de 10 mensubunun açığa alıması talimatını verdi.

Tespit işlemleri için titiz bir çalışma yürüten ve 17-25 Aralık sürecinden sonra hala ihanet şebekesi ile bağlarını koparmayan kişileri Bakanlık bünyesinden ayırmayı hedefleyen Bakan Recep Akdağ İl Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastaneler Birliği genel Sekreterliği aracılığı ile personelin tespitini istedi.İlk etapta aleni bağı olduğu tespit edilen ve bu bağlarını koparmayan kişilerin açığa alınması işlemlerine başlayan Müdürlük aralarında önemli hekimlerinde bulunduğu 10 kişiyi açığa aldı.

Kriterlere göre örgütle bağlantılı olan Bank Asya’da hesabı olan, gazete veya dergi aboneliği bulunan,hainlerin sendikalarına üyelikleri bulunan,17-25 Aralık sonrasında cemaat sohbetlerine katılan ve devam eden,okullarına eğitim için çocuklarına gönderen ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla cemaat sempatizanı olduğu anlaşılan T.B.,T.M.Ö.,M.E.,G.D.,K.E.,Ç,G.,C.Ö.,R.B.,L.Ü. ve S.T. Sağlık Bankalığı kadrosundan açığa alındı.
Edirne'de kriterleri taşıyan personelin detaylı olarak mercek altına alındığı ve bağı olanların tasviyesine devam edileceği ifade edildi.

 

            

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30