banner137
banner25

Sağır ve dilsiz kızın olayı sil baştan!
Edirne’de yaşayan 13 yaşındaki işitme engelli Z.K.nın uğradığı tecavüz sonrasında 3 ay 14 günlük hamile olduğu ortaya çıktı.
Edirne polisinin Nisan ayı içerisinde yaşanan bu olay sonrasında gerçekleştirdiği bir dizi arama ve yakalama sonunda 5 kişi göz altına alınmış ancak Cumhuriyet savcılığının tutuklama istemine rağmen yeterli delil olmadığı gerekçesi ile mahkemeye sevk edilen 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.Alınan doktor raporuna göre defalarca tecavüze uğradığı belirtilmesine rağmen normal hayatına dönen ancak hamile olduğu belirtilmeyen Z.K.nın aradan geçen 3 ay 14 gün sonrasında hastaneye mide bulantısı ve burun kanaması şikayeti ile başvurduğu ancak yapılan tetkik ve tahliller sonrasında Z.K.nın hamile olduğu ortaya çıktı.
Olayın ortaya çıkması ile soruşturmasını derinleştiren Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri Z.K.nın ilişkiye girmiş olabileceği şüphesi ile Z.K.yı tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın doğum servisinden alarak ifadesine başvurdu. Çocuk Şube müdürlüğünde Uzman Psikolog ve öğretmenleri yardımı ile ifadesi alınan küçük kız çocuğu daha sonra tecavüze uğradığı binalar ve ev adreslerine tek tek götürülerek burada tespit yaptırıldı. Sağır ve dilsiz olduğu için uzman öğretmenleri nezaretinde teşhis yaptırılan Z.K. kendisini zorla alıkoyan ve tecavüz ettiği belirlenen kişileri tek tek teşhis etti. Göz altına alınan ikisi kadın olmak üzere toplam 8 şahıs Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülerek sorguya alındı.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz anne Semra K. İse gazetecilerin sorularını cevapsız bırakarak yorum yapmaktan kaçındı. Nisan ayında meydana gelen olayda ise anne Semra K. Konu hakkında iletilen sorulara yanıt vermiş ve kızına tecavüz edilmiş olma olasılığının zayıf bir ihtimal olduğu üzerinde durmuştu. O tarihte gözaltına alınan şüpheliler ise adliyeye çıkartıldıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Z.K.nın hamilelik sürecinin işlediği ancak kanun gereği kürtaj engeline takıldığı ifade edilirken sağır ve dilsiz olan kızın hamileliğinin de riskli olduğu ancak doktorun kanaati ve ailenin onayı ile kürtajın yapılabileceği belirtiliyor.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30