banner78
banner25

Sabuna “AB” eli!
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Gençlik Programı Alt Eylem Çok Taraflı Uluslararası Gençlik Değişimi Projesi olan ‘Yoksulluğu Birlikte Yenelim’ projesi Edirne’de start aldı.
‘Yoksulluğu Birlikte Yenelim’ projesi kapsamında Avrupa’nın 5 farklı ülkesinden Edirne’ye gelen toplam 40 öğrenci, projenin ilk gününde meyve sabunu yapmayı öğrenerek renkli görüntüler verdi.
Avrupa Birliği Bakanlığı ile AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen proje kapsamında 6 ülkeden toplam 40 öğrenci, Edirne’de geçirdikleri 10 gün süresince çeşitli sanatsal, sporsal ve kültürel faaliyetlere katıldı.
Proje kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Litvanya, Bulgaristan ve Polonya’dan gelen toplam 40 öğrenci, proje sahibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ilk olarak meyve sabunu yapımını öğrendi. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi’ne ait atölyede çalışan öğrenciler, hem eğlendi, hem de mis sabunu yapmayı öğrendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 40 öğrencinin 18-27 Haziran tarihleri arasında 10 günlük bir program dahilinde faaliyetler yürüteceklerini ifade ederek, “Bu faaliyetler sırasında, dünyada yoksulluğun nedenleri, yoksullukla mücadele yöntemleri, sosyal dışlanmanın önlenmesi, gençlere düşen görevler, Avrupa Birliği’nin bugünü ve yarını, gençlerin rolü gibi konularda toplantılar aracılığı ile fikir alışverişinde bulunularak, kamuoyu dikkati konuya çekilecek. Bunların yanı sıra, sanatsal ve sportif faaliyetler, kültürel ziyaretler ve köy ziyaretleri ile imece çalışmaları yapılacak. Proje ile katılımcı gençlerin yoksulluk ile mücadele ve sosyal dışlanmanın önlenmesi konularında bilgi ve hassasiyetlerinin artırılması, kamuoyu dikkatinin bu önemli konuya çekilmesi, Avrupa Birliği ekseninde ülkeler ve gençler arasında dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesi ve nihayetinde ortak ülkelerin kültürel değerlerinin paylaşılarak kültürel farkındalığın geliştirilmesi hedefleniyor” dedi.
Özcan ayrıca proje katılımcısı gençlerin ev sahipliği yapacağı proje tanıtım toplantısının yarın saat 15:00’te Edirne Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda yapılacağını kaydetti.
Edirne’ye özgü meyve sabunlarının yapılışına canlı şahit olan ve birkaç deneme sonrası mis sabunu yapmayı başarabilen yabancı öğrencilerin neşeli halleri dikkatlerden kaçmazken öğrenciler hem yeni bir şey öğrenmenin keyfini sürdü hem de farklı bir kültüre eşlik etmenin heyecanını yaşadı.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30