banner78
banner25

Roman mehteran Vali Şahin'e tepkili!
 dirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla 2015 yılının başında kurulan Roman Mehteran takımı üyeleri, kendilerinin yerine Valilik bünyesinde Memur Mehteran'ın oluşturulması üzerine isyan etti. Özellikle konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini belirten mehteran takımı üyeleri, İŞKUR'da halen kayıtlı gözüktükleri için iş bulamadıklarını söyleyerek, “Eve ekmek götüremiyoruz, kullanıldık” dedi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik bünyesinde “Mehter Takımı” kurulmak üzere geçtiğimiz ay kamu kurum ve müdürlüklerinden “memur” statüsünde eleman aranması üzerine, bu yılın başlarında Vali Dursun Ali Şahin'in talimatıyla kurulan Roman Mehteran Takımı güç durumda kaldı. Tamamı memurlardan oluşan mehteran takımının geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlaması üzerine Roman Mehteran takımı bir basın açıklaması yaparak Vali Şahin'e tepki gösterdi.

“EVE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ, KULLANILDIK”

Şehir merkezinde Bat Pazarı mevkinde “Davulcular Kahvesi” olarak bilinen kahvehanede düğün sezonunu da kaçırmış olmanın verdiği sıkıntıyla zamanını geçiren Roman Mehteran takımı davulcularından Sadık Örs, İŞKUR'a halen kayıtlı oldukları için işsiz olduklarını ve kullandıklarını belirtti. Örs; “Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in isteğiyle mehteran bölüğü kuruldu. 3 ay kurs yaptık. Görevler neyse yapıldı, fakat arkadaşların sözleşmesi bitince memur takımından oluşan bir mehteran bölüğü kuruldu. İŞKUR’a bağlıyız. Biz şuan İŞKUR’a gidiyoruz bize iş verilmiyor. Siz mehter takımında gözüküyorsunuz. Siz cezalısınız diyor. Valilik tarafından cezalandırıldık biz. Vali bey bize kelepçe taktı işsizlik kelepçesi. Biz şuan da açız. Çoluk çocuğumuza bir parça ekmek götüremiyoruz, kullanıldık” dedi.

“MEHTERAN POLİSİN İŞİ DEĞİL”

Yeni kurulan Memur Mehteran Takımı için Mehterbaşı görevine 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü'nün getirilmesine, “Bu iş polislerin yapacakları iş değil. Onlar hırsızları yakalasınlar” diye tepki gösteren Örs, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vali Bey bizim ilk açılışımızda bizi İmam Hatip Endüstri Meslek Lisesi’nin oraya topladı, arkadaşlar size iş vereceğim. Aş vereceğim. İşe adam gibi adam bulacağım dedi. Biz bu işi adam gibi yapıyoruz efendim. Bu iş polislerin işi değil efendim. Polisler hırsız yakalamaya gitsin. Bizim hakkımızı savunsunlar. 35-40 kişi kadar işsiz kaldık yani. Allah razı olsun bize bu takımı kurdu ama

işimizi sonra hemen sonlandırdı. Sayın valimiz yarın bir gün gidecek buradan tayini çıkacak. Bu koltuklar hiç kimseye kalmaz.”

“HAKKIMIZI ARIYORUZ”

Roman Mehteran'ın diğer bir üyesi Niyazi Karakuş ise takımdaki herkesin ailesi ve bakması gereken çocukları olduğunu vurgulayarak; “Biz hakkımızı arıyoruz. 35 kişi demek 100 kişi demektir.100 kişinin ekmeğiyle oynadılar. Ben de mehteran takımındaydım işsiz kaldım niye biz 35 kişiyi mehter takımından alıp memurlardan mehter yapıyorlar. 3 ay boyunca aç gidip geldik. Yaya gidip geldik kurslara bize bir neden göstermeden sonlandırdılar. Bize 9 ay biz uzatma süreci verdiler ama yerine getirmediler” şeklinde konuştu.

Mehteran takımına destek veren bir diğer isim olan Çeribaşı Fikri Ocak da konunun çözüme kavuşacağına inandığını belirterek; “Ben buradan Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a sesleniyorum, biz Roman çocukları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak sesleniyorum. Serhat şehri Edirne’de bir mehteran takımı olmalı. Ben Türkiye Çeribaşısı Fikri Ocak olarak inanıyorum ki burada Mehteran Takımı’nı kuracağız. Valimize de teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30