banner137
banner25

Rengarenk trafik!
Trafik haftası etkinlikleri kapsamında en renkli trafik konulu tanıtım Saraçlar caddesinde yapıldı.
Trafik Haftası etkinlikleri kapmasında Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen ‘Trafik Şöleni’ renkli görüntülere sahne oldu. Bayram coşkusunu aratmayan etkinliklerde birçok minik öğrenci dans ve müzik gösterileri sunarak trafikte yaşanan kazalara dikkat çekti.
Kurum ve kuruluşların yanı sıra Edirne merkezde eğitim veren birçok ilköğretim okulu, sabahın erken saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi’nde stant açtı. Öğrenciler, Trafik Haftası nedeniyle okullarda yaptığı birtakım çalışmaları stantlarda sergilerken yazdıkları şiir ve kompozisyonları da panolara astı.
Edirne Belediyesi’ne bağlı Zabıta ve İtfaiye ekiplerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün trafik ekipleri, Karayolları müdürlüğü trafik ekiplerinin de  yer aldığı şenliklerde ekipler, trafiği koordine etmekte kullandıkları araç ve gereçleri de sergiledi.
Trafik konusunda mesajların verildiği şenlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, trafik kazaları konusunda Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada ise ikinci sırada yer aldığını belirtti. Trafik eğitiminin çocuklara erken yaşta verilmesinin önemine dikkat çeken Tanrıkulu, “Bir emniyet kemerinin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorsak onu önce çocuklara anlatmalıyız. Çocuk zaten onu anne ve babasına en iyi şekilde aktaracaktır” dedi.
Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından ilköğretim okulları sırasıyla sahneye çıkıp dans ve müzik gösterileri sundu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30