banner137
banner25

Rektörlük için önemli bir isim!
Yönetişim ve Birleşim’ sloganıyla yola çıkarak Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Nurettin Heybeli, doktor ve mühendis kimliğinin yanı sıra ekip çalışmasına verdiği değerle ön plana çıktığını gösterdi.
Ortopedi ve Travmatoloj Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Heybeli, Haziran’da yapılacak Trakya Üniversitesi Rektörlüğü seçimlerine aday olduğunu açıkladı.Balkan Kongre Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Heybeli, üniversitede birleşerek, yönetişim prensibinin hayata geçirileceği yeni bir dönemin kapısını açmak istediklerini söyledi.
            Konuşmasına, öze hızla ulaşmanın zor olduğu ancak ziyadesiyle zaman vermeyi hak eden bir süreç olan rektör adaylığı için zamanını iyi kullandığını belirterek başlayan Heybeli, “Önceliğimizi belirledik ve bakış açımızı saygıdeğer öğretim üyelerimizin desteğiyle birbirine yaklaştıracağımız iki kelime ile özetledik: “Yönetişim ve Birleşim”. Trakya Üniversitemizde birleşerek, yönetişim prensibini hayata geçireceğimiz yeni bir dönemin kapısını açacağız” dedi. Heybeli, “Çıktığımız yola tüm öğretim üyesi meslektaşlarımızı da katabilmek ve çok önemsediğimiz üniversitemizin rutin bilimsel ve eğitimsel akışlarına olumsuz etki etmemek adına ayrıntılı projelerimizi Mayıs ayı sonunda sizlerle birlikte yapacağımız çok daha geniş kapsamlı ve katılımlı bir toplantı ile duyuracağız. Ancak, bu süreçte web sayfamız üzerinden bir ilki gerçekleştireceğiz: ‘Ben Rektör Olsaydım’ adını verdiğimiz platformda göreve layık görülmemizle birlikte ‘Ben Senin Yerinde Olsaydım’ projesi olarak devam edecektir.
           
Trakya Üniversitesi’ni ve Edirne’mizi Balkanların çekim merkezi, Anadolu’muzun bir parçası, merkez şehir ve üniversite yapacağız. Kampüsümüzü hem çevre boyutu ile hem de insan boyutu ile ‘yeşil’ bir kampüs halinde görmek isteyen, öğretim üyesi olmaya yakışır ekonomik, sosyal ve çevresel koşulları sağlayabilecek, mobbingten uzak bir yönetimi seçelim. Kurumsal değerlerimizi sahiplenen ve geliştiren, etik değerleri önemseyen, bölgesel özelliklerimizi bilen ve geliştirmeyi amaçlayan, yüksek çevre bilincine sahip, eleştirel düşünen ve eleştiriden korkmayan bir yönetimi yaratalım. Bu seçim sonucunda Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine layık görüldüğüm takdirde, bu şerefli görevde dört yıl kalacağım, ancak unutmayacağım en az onun kadar şerefli olan öğretim üyeliği görevim olduğudur.”
Doktor ve mühendis kimliğinin yanı sıra ekip çalışmasına verdiği önemle de dikkat çeken Heybeli’ye üniversitenin büyük bir bölümünden de destek geliyor. Rektör adaylığını açıklayan 2 kişinin de adaylıktan vazgeçip Heybeli’ye destek vereceği belirtilirken Heybeli’nin Mayıs ayında projelerini tanıtacağı bir toplantı daha yapacağı ifade edildi.
1968 Eskişehir doğumlu olan Heybeli, Türkiye’de ilk defa ayak bileği total protez uygulamasını 2005 yılında başlattı. 1986-1992 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Tıp Doktorluğu ve hemen ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimlerini tamamlayan Heybeli, 1999 yılında Yardımcı Doçentlik, 2003 yılında Doçentlik ve 2009 yılında Trakya Üniversitesi’nde Profesörlük unvanlarını elde etti. Aynı zamanda, insan bilimler, mühendislik ve tıp bilim biyomedikal alanında çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini 2010 yılında tez ile tamamladı.
            Daha henüz asistan iken, 1997 yılında Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Ulusal Dernekleri Federasyonu (EFORT) tarafından her ülkeden sadece 2 kişiye verilen ‘Travelling Fellowship’ Bursu ile Fransanın Strasbourg ve Rennes şehirlerinde eğitim alan Heybeli, yurtdışında sayısız eğitim programına katıldı. Yakın zamanda Organ, Doku ve Hücre Nakli Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Heybeli, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi Şubesi’nin halen Genel Sekreterliğini yürütüyor. Heybeli halen Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası ERASMUS Programı Tıp Fakültesi koordinatörü.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30