banner137
banner25

Rektörlüğü bir defa yapacak!
Yaklaşan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü seçimleri öncesinde adaylar yaptıkları açıklamalarla bir bir ortaya çıkmaya başladı.
Düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan ve Üniversiteye yeni bir anlayış getireceği duruşu ve açıklamaları ile anlaşılan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Can, Trakya Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı ve bir dönem için bu görevde olacağının altını çizdi.
Düzenlediği basın toplantısında konuşan Can, Haziran ayında üniversitede rektörlük seçiminin yapılacağını hatırlattı.
Can, 2012-2016 yılları için rektörün belirleneceği seçimlerde aday olduğunu ifade ederek, bütün akademik unvanlarını aldığı Trakya Üniversitesi'nde 28 yıldır çalıştığını belirtti.
Rektör olması halinde üniversitede girişimci ve yenilikçi tüm fikirleri destekleyeceklerini dile getiren Can, şunları kaydetti:
''Rektör seçilirsem Trakya Üniversitesi, yeni dönemde evrensel boyutta bilim ve araştırma odaklı eğitim öğretim yapan, kurumsal değerlerimizi sahiplenen, ahlaki değerleri önemseyen, çok yönlü, bilimsel, sanatsal, kültürel formasyonu ve öz güveniyle dünyanın her yerinde akademik kurumlarda, kamuda ve özel sektörde başarıyla görev yapabilecek bireyler yetiştiren bir üniversite olacaktır. Yönetim yapımız ise ulaşılabilirlik ilkesi üzerine kurulu olacak.''dedi.
Senato toplantılarının kapalı kapılar ardında değilde basının huzurunda ve canlı yayınla internet ortamında yapılacağını ifade ederek şeffaflıktan bahsetti.Hastanenin şu anda durumundan hoşnut olmadığını aktaran açıklaması ile dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Can verdiği bir örnekle hastanenin çöplük içinde olduğunu kastetti ve kendilerinden ayrılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin uygulama hastanesinin çöplüğünün yanını adeta bal dök yala dedi.
Üniversite rektörlük seçimleri için kimseyi taciz etmeyeceğini ve kimseye gitmeyeceğini belirten Prof. Dr. Ahmet Can hazırlattığı tanıtım broşürü ile öğretim görevlilerine ulaşacağını ve adayların tüm üyelerin önünde soru cevap şeklinde irdelenerek öne çıkması gerektiğini ifade etti.Üniversitenin çok önemli kişileri bünyesinde barındırdığını ve bunlara bugüne kadar fırsat verilmediği için kıyıda köşede bırakıldığını belirten Can, yeni seçilmesi halinde rektör yardımcılarının bu insanlardan oluşturacağını ve bu insanların dünyadaki önemli konulara imza atmış insanlar olduğunu ve üç yardımcıdan birinin bayan olacağını söyledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30