banner137
banner25

Randevu talepleri yerine gelmiyor!
Edirne’de yaşanan sorunların tespiti ve giderilmesi, ortak akıl ile Edirne’nin yönetilmesi gibi konularda iş birliğine açık olan ve kurulduğu günden buyana Edirne sorunlarının tartışılması aksaklıkların yetkililer tarafından çözülmesi konusunda gündem yaratan Edirne Kent Konseyi, Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan randevu alamamasını paylatığı bir yazılı metin ile dile getirdi.

Kent Konseyi Başkanı Özer Demir imzası ile “basına ve kamuoyuna zorunu basın açıklaması” adı altında gönderilen bildiride; Edirne Kent Konseyinin 24 Mayıs 2014 tarihinde 162 delegesinin 132 sinin katılımıyla 18. Genel Kurulunu gerçekleştirdiği, 4 Haziran 2014 tarihinde yürütme kurulu arasındaki görev bölümü tamamladığı, 5 Haziran 2014 tarihinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan randevu talep edildiği ve randevun un amacının yeni seçilen Yürütme Kurulu olarak kendilerini tanıtma,genel kurul bilgilendirilmesi yapılması olarak Belediye özel kaleme not ettirilmiş ancak bugüne kadar olumlu bir yanıt alınamadığı belirtilerek “genel kurul öncesinde de Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan mazbatasını aldıktan birkaç gün sonra 9 Nisan 2014 tarihinde ‘Yeni Şehr-i Emin’e Mektup’ temsili Mimar Sinan tarafından verilmiş, devamında da Belediye ve Kent Konseyi ortak etkinlikler gerçekleştirmiştir. 15 Nisan 2014 tarihinde ise Yürütme Kurulu Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı tebrik etmek, yeni görevinde başarı dilemek ve bu dönem Belediye ile Kent Konseyinin ortak akla dayanan işlerde birlikte çalışma temennilerini iletmiş, Sayın Recep Gürkan’da bu temennilere katılmıştır. Tüm bunlar yerel basınımızda da yer almıştır.

Edirne Kent Konseyi 5 Haziran 2014 tarihinde randevu talebinin ardından Başkanın Almanya Ziyareti, Kırkpınar Etkinlikleri, Kanada, İngiltere,  yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinden dolayı randevunun gerçekleşmemesini makul karşılamış, Temmuz ayında randevu talebi yenilenmiştir.  20 Ağustos tarihine kadar Belediye Başkanlığından yanıt gelmemesi üzerine tekrar aranmış, Eylül ayı için randevu talep edilmiş, aynı gün valilikten de randevu talep edilmiştir. 10 Eylül günü Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin ziyaret edilmiş, ancak Edirne Belediye Başkanlığı’ndan geri dönüş olmamıştır. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Çakır ziyaret edilmiş, kendisinden de konuyla ilgili tatmin edici bir yanıt alınmaması üzerine, 23 Eylül 2014 tarihinde Belediye Başkanlığı’na Kent Konseyi’nin yasal haklarıyla ilgili iki dilekçe genel kurulla ilgili bir dilekçe verilmiştir.

15 Ekim 2014 günü Belediye Başkanı bazı kurum temsilcileriyle birlikte yaptığı basın toplantısının ardından, bir basın mensubunun sorusu üzerine ‘EKK diye bir kurum bize resmi olarak seçim sonuçlarını bildirmedi, nasıl irtibata geçebiliriz ki’ şeklinde açıklama yapmıştır.  Bunun üzerine randevu talebimizi 20 Ekim pazartesi günü gazete ilanıyla bir kez daha yapma, ardından da kamuoyunu bilgilendirme kararı aldık”denilerek iletilen sorunları şu şekilde sıraladılar.

1-     Edirne belediye Meclisinde kabul edilen ‘ETUS’ sözleşmesini mahkemeye taşıyarak, belediye eliyle tekel oluşturulmasına yol açan maddeleri ile birlikte belediyenin kendi aleyhine koyduğu fahiş miktardaki tazminatı iptal ettirdi. 

2-     Edirne’de ki yeşil alanların rant ve çıkar amaçlı olarak kişi ve gruplara verilmesine karşı kamuoyu oluşturulmasına katkı yaptı. Açılan davalarla da yasadışı yapıların yıkılmasına ve durdurulmasına katkı sundu.

3-     25 Kasım Stadı protokolle TOKİ ye devredilmesine karşı, koordinasyon görevini yerine getirerek 54 kurumun katılımıyla yapılan çalışmalar sonucu, 25 Kasım Stadı’nın yeşil alan olması doğrultusunda kamuoyu oluşmasını sağladı.”şeklindeki önerilerini sıralayarak Başkan Gürkan’ın bir kez daha durumu gözden geçirmesini istediler.

 

  

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30