banner78
banner25

Potansiyel kurye olabilirsiniz!

Son yıllarda uyuşturucu ile mücadelede gerek Emniyet teşkilatı gerekse Gümrük teşkilatının denetimlerini arttırması ile köşeye sıkışan uyuşturucu tacirleri seçtikleri yeni yöntemle yetkilileri kara kara düşündürmeye başladı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin sürekli olarak yurt dışı bağlantılı uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı operasyonlarla ciddi sıkıntı yaşayan uyuşturucu mafyası seçtiği yeni yöntemle yurt dışına çıkış yapan araçları kurye gibi kullanmaya başladı.

Bulgaristan bağlantılı olduğu sanılan ve Edirne’de ikamet ederek sürekli olarak Bulgaristan’ın yakın şehirlerine giden araçların tespiti ile kolları sıvayan uyuşturucu mafyası özellikle Edirne plakalı araçları kurye gibi kullanıyor.Uyuşturucu mafyasının Edirne’de var olan uzantılarının yaptığı tespitlerle Edirne plakalı bazı araçların sürekli olarak yurt dışına çıkış yapanları belirledikleri,hareket ve varış noktalarını kayıt ettikleri ve bu sayede eroin maddesi sevkiyatını Türkiye üzerinden Bulgaristan’a küçük partiler halinde sevk ettikleri iddia ediliyor.

Edirne Emniyeti başta olmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ile İstihbarat ekiplerinin konu hakkında bilgi sahibi oldukları ancak tespit konusunda somut bir veriye ulaşılamadığı bilinirken, kurye olarak seçilen ve kullanılan araçların belirlenmesinde zorlandıkları iddia ediliyor.

Eroin sevkiyatı içi Bulgaristan’a sürekli çıkan ve Svilengrad şehrinde gazino,kumarhane ve eğlence yerlerine sürekli giden araçları tespit eden uyuşturucu mafyası Edirne plakalı araçları kurye gibi kullanıyor.

Edirne plakalı aracın ev veya iş yeri önünde beklemeye başlayan uyuşturucu simsarları yurt dışına çıkarılması gereken küçük miktarda malı,mıknatısla sarılmış özel pakete koyuyor ve ardından akşam yola çıkacak olan aracın uygun alt noktasına sahibinin haberi olmadan yerleştirip montajını sağlıyor.Gümrükten sıradan bir araçmış gibi çıkan sürücü her şeyden habersiz yurt dışına çıkış yaptıktan sonra sabit olarak gittiği kumarhane,eğlence mekanı veya restoranın önüne aracını park ediyor.Malı sözde kuryenin aracına monte eden kişi emanetin yola çıktığı bilgisini vererek karşıdan emaneti karşılayacak kişiye bir şekilde bilgiyi ve koyduğu terin bilgisini vererek karşılanmasını istiyor.Her şeyden habersiz kurye Bulgaristan’da aracını park ettikten sonra emanet karşılayan kişi tarafından tereyağından kıl çeker gibi alınarak uyuşturucu trafiği gerçeklemiş oluyor.

Yetkililerle yaptığımız görüşmede söz konusu uyuşturucu trafiğinin ilginç bir yöntem olduğu ancak denetimin neredeyse imkansız olduğunu söylemeleri tacirlerin bu sayede küçük miktardaki malı nakletmedeki başarılarını gösteriyor.

Gümrük sahasında her binek aracın X-ray taramasına sevkinin imkansız olduğunu belirten yetkililer,taşıyanın konudan habersiz olduğunu,olası bir X-ray taraması durumunda malın araçta tespiti ile muhatabın direk aracı kullanan ve aracın sahibi olduğunu belirterek “yasalarımız bu konuda açık.Suçsuz ve masum bir olay gibi görünse de durum biraz vahim!Uyuşturucu madde kaçakçılığından kişi ve araç hakkında işlem yapılmak zorunda.Kişi ben bilmiyorum,ben yapmadım,haberim yok desede iş biraz zor.Yasal işleme maruz kalır.Kaba tabirle ananın adı babanın adı diyene kadar cezaevinde baya bir zaman kalır”dediler.

Uyuşturucu tacirlerinin bu yönteminin kulaktan kulağa yayılması üzerine ise yurt dışına çıkış yapan çok sayıda Edirne plakalı araç sahibinin tedirginlik duyduğu ve “ya başımıza gelirse”dediği öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30