banner78
banner25

‘Pırpır Türkiye’ Edirne’den Başladı

Önümüzdeki sezon TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan “Pırpır Türkiye” adlı dizinin çekimleri Edirne’de başladı. Karakterleri olan bir gezi programı niteliği taşıyan dizi ile Edirne’nin mimarisi, kültürü ve insanıyla beraber tanıtımı yapılmış olacak.

Dizinin yürütücü yapımcılarından Emrah Ömer Kara, dokü-drama tekniğiyle karakterleri olan bir gezi programı çektiklerini söyledi. Kara, “Yaklaşık beş altı aydır hazırlandığımız bir çalışma. Önce fizibilite çalışmaları yaptık. Burada tanıştığımız insanları senaryoya dahil ettik. Pazartesi gününden beri buradayız ve çekimlerimizi yapıyoruz. Bu hafta içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yirmi kişilik ekibimizle Edirne’ye geldik. Üç arkadaşımız da İstanbul’da senaryo ile ilgileniyor. Toplamda 30-35 kişilik bir ekibimiz var. Mimarinin, doğanın, görsel nesneyle beraber eserin içine de dokunarak insanlarla birebir temas ederek şehri tanıtmayı amaçlıyoruz. Çekimlerimiz sırasında bizlere her türlü desteği sağlayan Edirne Valiliği’ne, Edirne Belediyesi’ne, Tuna Bekleviç ve Edirne Gönüllüleri’ne, Darülhadis Camii İmamı Mahmut Eroğlu Hoca’ya, Nihat Pehlivan’a ve Kaleiçi halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Edirne Gönüllüleri koordinatörlerinden Neriman Ekinci de, “Edirne’nin kültürel, görsel ve mimari olarak ele alındığı bir dizi çekimi şuan şehrimizde gerçekleştiriliyor. Edirne’nin doğal görüntüsüyle başlı başına bir plato özelliği taşıdığını böylece bir kez daha görüyoruz. Edirne Gönüllüleri olarak, şehrin tanıtımına ve geri dönüşümüne katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Çekimlerin ardından dizi seti ekibi ile Edirne Gönüllüleri toplu fotoğraf çekildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30