banner137
banner25

Peynir ekmek gibi satılıyor!

Edirne’de son günlerde meydana gelen bazı asayiş olaylarında kullanılan kuru sıkı tabancalar gözlerin Av bayilerine çevrilmesine neden oldu.

Gelişi güzel yerlerde havaya açılan ateş ve sonrasında duyarlı vatandaşların 155 polis ihbar hattını arayarak ihbarda bulunması ile başlayan süreçte,yapılan tüm kontrollerde bulunan boş kovanların kuru sıkı tabancalarla yapıldığını gösteriyor.

Tv’lerde yayınlanan bazı dizilerin etkisi altında kalan çok sayıda gencin av bayilerinden aldıklar kuru sıkı tabancalar ateşli silahlara olan merakı gözler önüne seriyor.

Özelikle ilköğretim çağındaki çocukların veya 18 yaş üstü gençlerin yoğun ilgisini çeken kuru sıkı tabancalar av bayileri tarafından adeta peynir ekmek gibi satılıyor.Denetime dayalı tedbirin kanunla sınırlı olduğu kuru sıkı tabanca satışında,satıcı gelen kişinin kimlik bilgisi ve ikametgah bilgileri gibi bilgileri aldıktan sonra istenilen tip ve modeldeki tabancanın satışını yapabiliyor.

120 TL ila 600 TL arasında değişen fiyatlarla satışı yapılan kuru sıkı silahlarda satış artışı olduğunu belirten satıcılar, “kanun gereği bunlar ateşli silah kapsamına girmiyor.Bizlerde gelen müşterinin talebi doğrultusunda kimlik bilgileri veya kimlik fotokopisini aldıktan sonra faturasını verip silah satışını yapıyoruz”diyerek satışlarda artış olduğunu kaydettiler.Öte yandan silahları almak isteyen gençlerin dizi filmlerin etkisi altında kaldığını belirten satıcılar "silah almak için gelen kişilerin tiplerine baktığımızda herles potansiyel Polat Alemdar.izde satmak istemeyiz ama ülkemizde satışına izin veirlen bu silahlar yasal zeminde satılıyor ancak denetimi yapılmıyor.Silahlar zaten gerçeğinin birebir aynısı."dediler.

Bahse konu silahların,taşıma amaçlı olmadığı kanunda belirtilmesine rağmen çok sayıda kişinin üzerinde taşınan bu tür silahların zaman zaman istenmeyen kazalara yol açtığı gibi,gerçek silah taşıyan kişilere karşı kullanılması durumunda da ölümle sonuçlanacak durumlar yarattığı yaşanan örneklerle biliniyor.

Kolluk kuvvetlerinin bu tür silahları taşıyan kişiler hakkında sadece “kabahatler kanunu” ilgili maddesi uyarınca işlem yaptığı,bu tip silahların taşıma amaçlı değil bulundurma amaçlı kullanılması gerektiği belirtiliyor.

Yetkililer bu tip silahların ses ve gaz fişeği atabilen silahlar kapsamında tutulduğunu,gösteri amaçlı kullanıldığını,üzerinde taşıyan kişinin yakalanması durumunda 500 TL idari para cezası ile şahsın cezalandırıldığını belirttiler. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30