banner137
banner25

Pazarkule'ye pratik çözüm!

Türkiye’nin Yunanistan’a açılan ikinci kara sınır kapısı olan Edirne’deki Pazarkule sınır kapısı pratik bir çözümle daha işlevsel bir hale getiriliyor.

Geçen yılın ilk 3 aylık rakamlarına göre 50 bin dolayında araç giriş ve çıkışının yapıldığı Pazarkule sınır kapısında yaşanan sıkıntıları aza indirmek adına getirilen pratik çözümde bundan böyle vatandaşlar araçlarından inmeden işlemlerini yapma imkanı bulacaklar.

60 yıllık bir geçmişe sahip olan ancak 2002 yılına kadar sadece sabah 08:00 ila akşam saat 17:00’ye kadar açık kalan sınır kapısının yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde 24 saat esasına göre çalışması iki ülke arasındaki gidiş ve gelişleri hızlandırırken bazı aksaklıkların yaşanmasıda yetkilileri harekete geçirdi.

Sınır kapısını kullanışsız olması ve gelen yolcuların araçlarından inerek uzun süre bekleyerek işlemlerini karışıklık içerisinde yaptırdıklarının farkına varan Edirne Vali yardımcısı ve Gümrüklerden sorumlu Mülki İdari Amir Nedim Özırmak Pazarkule sınır kapısı için ürettiği pratik çözümü anlattı.

Özırmak gümrük sahasının beton binalarının ve lojman olarak bilinen noktalarının yıkımına başlandığını, bu süreçte gümrük idari binasının da yıkılacak olmasından dolayı aksamalar yaşanacağına dikkat çekerek “sürekli olarak sınır kapısından geçiş yapıyorduk.Baktım ki merdivenlerin üzerinde yoğun bir kalabalık oluşuyordu.Bu nedir? Deyince bana pasaport işlemlerinin bu şekilde yapıldığını söylediler.Hem giren hem çıkan işlemini tek yerde yaptırıyor denildi.Burada bir kargaşa oluyordu.Neler yapılabileceğini düşündük ve buraya uygun olan bir kabin yaptıralım dedik.Ancak bu kabin tek taraflı değil, giriş ve çıkışın yapılabileceği çift taraflı çalışılabilecek bir kabin.Vatandaş aracından inmeden işlemleri yaptırıp gümrük sahasını terk edecek”dedi.

Yeniz sistemin 17 Nisan 2014 Çarşamba günü devreye girmesi bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30